Inwoners, organisaties, boeren en ondernemers uit Steenderen zijn met elkaar in gesprek over de toekomst van het dorp. Samen werken ze aan het Dorps Energie Plan (DEP) Steenderen, een plan voor de overgang naar duurzame energie. 

Vooraf gaven inwoners in Steenderen massaal hun wensen door in een enquête voor het Dorps Energie Plan. Inmiddels zijn twee enthousiaste groepen aan de slag. De DEP Denktank ontwerpt de route waarin we het DEP gaan vormgeven. Daarnaast de Werkgroep: een grote groep met betrokkenen die meedenken en meedoen. De groepen stemmen samen af welke onderwerpen en doelstellingen we uitwerken op basis van de wensen van inwoners, ondernemers en organisaties. Doe ook mee! 

Waar denkt de groep al over na? 

Op dit moment stelt de groep zich de volgende vragen: Hoe houden we de energierekening voor de inwoners van Steenderen laag? Hoe profiteren we als dorp van de Aviko, als het gaat om warmte? Waar is ruimte voor meer zonnepanelen? Hoe helpen we inwoners met het isoleren van hun huis? Is er behoefte aan laadpalen of deelauto’s? Plannen hiervoor werken we uit voor de korte termijn (snel in actie en aan de slag) en voor de langere termijn (hoe kunnen we voor het dorp energie opwekken en opslaan). 

Een van de deelnemers van de DEP Denktank: “Ik doe mee om er op te letten dat we niet gaan hemelfietsen.”

Een ander wil iets nalaten voor haar kleinkinderen en aan de slag met praktische acties.

Wat is een Dorps Energie Plan?  

Met dit plan kunnen inwoners, organisaties, boeren en ondernemers van Steenderen gezamenlijk en ieder op een eigen manier werken aan acties voor het besparen van energie, opwekken van duurzame warmte en elektriciteit. Het dorp maakt de plannen. De gemeente werkt samen en ondersteunt. Je hoeft zeker geen verstand te hebben van energie om mee te doen. 

Kom ook op 27 september! 

De volgende bijeenkomst voor alle geïnteresseerden is op 27 september om 19.15 uur in De Kei. Ben je nieuwsgierig, wil je weten hoe je kunt bijdragen of heb je een goed idee? Kom dan ook! Je kunt je aanmelden voor 27 september via www.op-morgen.nl/dep-werkgroep-27-september(externe link)

Neem iemand mee die ook graag meedenkt en -doet op het thema energie. Iemand uit uw buurt die twijfelt over de urgentie, of een familielid die wil bijdragen maar niet weet hoe. Iedereen is welkom! U hoeft zeker geen verstand te hebben van energie om mee te doen.

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen(externe link) bundelen we onze krachten voor een beter klimaat met handige tips en mooie verhalen.