Ben jij de contract- en leveranciersmanager die de samenwerking met zorgaanbieders versterkt en werkt aan het waarmaken van de afgesproken (zorg)doelstellingen?

Jij bent contractmanager voor de Gemeente Bronckhorst en je vervult daarnaast een belangrijke rol in het contractmanagement binnen de regionale samenwerking. De contracten geef je zo vorm dat daarmee de samenwerking tussen de gemeente en zorgaanbieders, maar ook tussen zorgaanbieders onderling verder uitgebouwd wordt. Hierbij heb je steeds oog voor de specifieke belangen van de Gemeente Bronckhorst.

Dit ben jij

Je bent een sterke adviseur op jouw vakgebied. Ook ben je een ervaren netwerker en teamspeler die enthousiast wordt van complexe vraagstukken op het snijvlak van de gemeentelijke doelstellingen en de uitvoering door de zorgaanbieders. Je hebt ervaring met het werken in een bestuurlijke omgeving en adviseert duidelijk en helder. Je onderhoudt professionele relaties in een complex speelveld van samenwerkingsverbanden en komt samen tot tastbare resultaten. Politieke ambities zet je met je collega’s om naar uitvoerbare plannen.

FunctietitelContract- en Leveranciersmanager
StandplaatsHengelo (Gld)
Uren per week18-24 uur
Dienstverband1 jaar met uitzicht op vast
Salarisindicatie (max)€ 5.009,00 bruto per maand
Salarisschaal (max)10
Benodigde opleidingHBO werk- en denkniveau

Solliciteer nu

Jouw Taken

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het contract- en leveranciersmanagement in het sociaal domein.
 • Je werkt samen met de zorgaanbieders aan het verdiepen van de samenwerkingsrelatie om op die manier toe te werken naar het realiseren van de doelstellingen en het verbeteren van de te leveren prestaties.
 • Je adviseert op basis van evaluaties met de zorgaanbieders, maakt afspraken over de uitvoering van de transformatie van het zorglandschap en implementeert verbeteringen in de gemeentelijke (inkoop)processen in het sociaal domein.
 • Je werkt aan verbetering van het zorglandschap in de Gemeente Bronckhorst, ook buiten het gecontracteerde aanbod door bij te dragen aan de ontwikkeling van voorliggende voorzieningen.
 • Je draagt bij aan de (regionale) inkoop en onderhandelingen met zorgaanbieders en je zorgt er voor dat nieuwe contracten goed worden geïmplementeerd en dat de dienstverlening wordt uitgevoerd zoals is afgesproken.
 • Je bent verantwoordelijk voor het meten en bewaken met de leverancier(s) gemaakte afspraken. Je stelt analyses op, signaleert trends in klachten en knelpunten en rapporteert hierover. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van de benodigde sturingsinstrumenten en rapportages.
 • Je bent eerste aanspreekpunt en ondersteunt en adviseert collega’s en externen bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen vanuit vakinhoudelijke kennis
 • Je signaleert ontwikkelingen van budgetuitputting en verplichtingen en rapporteert hierover
 • Bij vermoedens van fraude verricht je samen met een toezichthouder onderzoek. Je adviseert over maatregelen en bewaakt de voortgang hiervan. Multidisciplinair kunnen samenwerken met de andere domeinen in de eigen gemeente als met andere gemeenten is noodzakelijk om zorgaanbieders te kunnen onderzoeken. Dit vraagt goede coördinerende vaardigheden.
 • Je vertegenwoordigt de gemeente Bronckhorst in diverse regionale overleggen.

Wat we van jou vragen

 • HBO werk en denkniveau, bij voorkeur kennis opgedaan van vakgerichte contractmanagement en/of inkoop opleidingen, dan wel de bereidheid om deze te volgen. (CATS CM, NEVI, Conducto)
 • Ervaring met contract- en leveranciersmanagement binnen het sociaal domein.
 • Juridische kennis van contracten, inkooptrajecten en relevante wet- en regelgeving.
 • Vaardigheden om samenwerkingen aan te gaan binnen de overheid.
 • Ervaring met de inhoud van de WMO en Jeugdwet.
 • Kennis en ervaring met diverse bekostigingsvormen, bedrijfsvoering en financiële sturing is een pré

Wat bieden wij jou?

 • Een maandsalaris van maximaal € 5009,00 bruto per maand (functieschaal 10), afhankelijk van jouw opleiding en werkervaring.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, als we na het eerste jaar het gevoel hebben dat we bij elkaar passen.
 • Reiskostenvergoeding woon/werkverkeer van € 0,21 per kilometer of een thuiswerkvergoeding van € 3,00 per dag.
 • Een mooi pakket flexibele arbeidsvoorwaarden ter waarde van ongeveer 17% van je bruto salaris, zodat je zelf kan kiezen voor aanschaf van vrije dagen, aanvulling op je salaris, enzovoort.
 • Een gezellige en actieve personeelsvereniging.
 • Het liefst werk je natuurlijk bij een organisatie waar je je thuis voelt en waar je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Daar zorgen wij voor bij de gemeente Bronckhorst. We hebben een lerende cultuur. Voor opleiding, ontwikkeling en experimenteren is veel ruimte. Onze organisatie heeft de perfecte grootte. Groot genoeg voor allerlei mooie regelingen, voorzieningen en verschillende soorten functies, maar klein genoeg om de meeste collega’s te kennen en een hechte club te vormen.

Waar kom je te werken?

Werken voor één van de mooiste en grootste plattelandsgemeenten van Nederland! De gemeente Bronckhorst is een moderne en open organisatie. Wij springen in op de ontwikkelingen in de samenleving en gaan uit van de kracht van onze inwoners en ondernemers.

We ontvangen jouw CV en motivatiebrief graag vóór 29 mei 2023.

Solliciteer nu

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Huub Westendorp, Manager, voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Leferink, adviseur P&O, allen te bereiken via tel. (0575) 75 02 50.