Wil jij als ervaren gedragsdeskundige een bijdrage leveren aan de advisering van onze professionals in de sociale wijkteams van Berkelland en Bronckhorst? Dan komen wij graag in gesprek met jou.

De sociale wijkteams van beide gemeenten ondersteunen inwoners met hun hulpvragen op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, werk en inkomen en maatschappelijke ondersteuning. De hulpvraag van de inwoner en het gebruik maken van eigen kracht staan daarbij centraal.  Uitgangspunt daarbij is één gezin, één plan, één casusregisseur en het bieden van passende ondersteuning, zo licht als mogelijk en zo zwaar als nodig is.

Onze professionals werken in toenemende mate als regisseur in gezinnen/ huishoudens met complexe (veiligheids)problematiek. Om hen daarbij te ondersteunen zijn wij op zoek naar een Gedragsdeskundige voor gemiddeld 8 uur in de week.

Wat ga je doen?

In deze rol consulteren de wijkteamprofessionals jou in casuïstiek waarbij aanvullende deskundigheid nodig is, om tot een goed ondersteuningsplan te komen. Het gaat dan vooral om deskundigheid op het gebied van kindfactoren, psychiatrische en LVB problematiek of ander moeilijk te duiden probleemgedrag. Op basis van jouw expertise analyseer je samen met de consulent complexe vraagstukken en denk je mee over welke paden er bewandeld kunnen worden of welke diagnostiek of behandeling eventueel nodig is. Eventueel ga je mee op huisbezoek/gesprek.

FunctietitelGedragsdeskundige
StandplaatsGemeente Bronkhorst en gemeente Berkelland
Uren per week8 uur
DienstverbandEen dienstverband van één jaar
Salarisindicatie (max)€ 5.725,00 bruto per maand
Salarisschaal (max)11
Benodigde opleidingWo

Solliciteer nu

Wie zijn wij?

We werken volgens de principes van zelforganisatie. Dat betekent uitgaan van de kracht en verantwoordelijkheid van de teams en de medewerkers zelf. Er is geen hiërarchisch leidinggevende, behalve de gemeentesecretaris. Wel kennen wij een drietal concernopdrachtgevers: zij scheppen de kaders waarbinnen de teams hun werk doen.
In 3.5 minuut meer hierover weten? Bekijk dan ons filmpje daarover via: organisatie- en besturingsfilosofie gemeente Berkelland

Wat bieden wij jou?

  • Bij een dienstverband bij de Gemeente zijn de volgende arbeidsvoorwaarden van toepassing:
  • Afhankelijk van je kennis en ervaring bieden we je een passende beloning met een salaris van maximaal € 5.725,- (schaal 11) per maand op basis van een 36-urige werkweek.
  • Een dienstverband van één jaar. Dan volgt er een evaluatie en daarna kan er mogelijk een verlenging volgen.
  • Leren en innoveren staan bij ons centraal. Dat maken we waar door ruimte te bieden voor het volgen van trainingen en cursussen, aan onze Berkelland academie of elders.

Wie zoeken wij?

  • Je bent een BIG-geregistreerde orthopedagoog of GZ-psycholoog
  • Je hebt ervaring met complexe zorgtrajecten in de jeugdzorg, GGZ- of LVB problematiek en hebt een systeemgerichte benadering.
  • Je bent bekend met de meldcode HGKM en met methoden om signalen van mishandeling en/of misbruik te herkennen
  • Je bent analytisch en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
  • Je bent een teamplayer, werkt vraaggericht en sluit aan bij de behoefte van de professionals.

Afspraken over aanwezigheid en beschikbaarheid maken we in overleg met elkaar.

Waar kom je te werken?

Gemeente Bronckhorst

In Bronckhorst wil je werken! Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek. Rijk bedeeld met natuurschoon; bossen, uitgestrekte weilanden en water wisselen elkaar af. Maar de gemeente is ook bekend om de vele prachtige kastelen en Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. Bronckhorst heeft een rijk verenigingsleven en een bloeiende middenstand en telt circa 36.000 inwoners.

Gemeente Berkelland

Berkelland is een veelzijdige actieve gemeente met bijna 44.000 inwoners. Het is één van de tien grootste plattelandsgemeenten van Nederland. De gemeente heeft vier grote kernen: Borculo, Ruurlo, Eibergen en Neede. We voeren maatschappelijke en bestuurlijke opgaven uit en handelen vanuit het perspectief van onze inwoners, ondernemers en gasten. Ons uitgangspunt biedt een gezamenlijk doel en vertrekpunt: “Met èn voor de samenleving leren, innoveren en samenwerken.” Hierdoor leveren wij Mooi Werk!

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Suzan Woerdman, 06-19716831 of Andy Kwakman, 06-10508530. Je kunt reageren tot en met 11 juni 2023. De gesprekken vinden plaats op maandagochtend 19 juni 2023.

Ben jij de medewerker die wij zoeken en ga je graag aan de slag bij ons? Graag ontvangen we jouw CV en een pakkende motivatie (schriftelijk of met beeld).

Solliciteer nu