U kunt uw huishoudelijk afval aan de straat zetten in een door de gemeente geleverde afvalbak of op ieder moment deponeren in de verzamelcontainers nabij uw woning. Om afval milieutechnisch zo verantwoord mogelijk te verwerken, vragen wij u het afval te scheiden.

Gratis afvalzakken voor het gescheiden inleveren van luiers en incontinentiemateriaal zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de sociale teams (bezoek een sociaal team bij u in de buurt).

Circulus uit Zutphen verzorgt voor de gemeente Bronckhorst de inzameling en verwerking van al het huishoudelijk afval.

Bekijk hoe en waar u uw afval kunt aanbieden

Bekijk wanneer u uw afval aan kunt bieden in de online afvalkalender

Wat het kost

U betaalt mee aan de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. De afvalstoffenheffing bestaat uit een vast tarief (vastrecht) dat voor alle huishoudens gelijk is. Naast het vastrecht betaalt u voor het aantal zakken dat u met uw afvalpas aanbiedt bij een ondergrondse container of milieupark. U betaalt ook voor het aantal keer dat u de containers aan de weg zet. Lees meer hierover op de pagina 'Afvalstoffenheffing'.

Heeft u vragen?

Voor vragen of opmerkingen over uw huishoudelijk afval en afvalscheiding kunt u terecht bij Circulus, www.circulus.nl of bel de Servicelijn tel. (0900) 95 52.