eHerkenning

Logo eherkenning

Meer zekerheid over uw online identiteit, daarom gebruiken wij eHerkenning. Met eHerkenning identificeert u zich veilig en eenvoudig online. Het grote gemak is dat u met eHerkenning bij meerdere organisaties (ruim 500) kunt inloggen. U hoeft dus minder wachtwoorden te onthouden. Veilig, makkelijk en betrouwbaar. Ga voor meer informatie naar www.eherkenning.nl.

eHerkenning bij Bronckhorst

Overheden mogen alleen digitaal zaken doen via een veilig en betrouwbaar inlogmiddel.

Logo EH+ 2

U kunt op onze site verschillende aanvragen doen door in te loggen met eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2+ of hoger. Denk bijvoorbeeld aan een aanvraag doen voor het plaatsen van reclame-uitingen, omgevingsvergunning, tijdelijke verhuur van woonruimten, verzoek om handhaving of een subsidieaanvraag.

Betrouwbaarheidsniveaus

Er zijn 4 betrouwbaarheidsniveaus voor eHerkenning: EH2, EH2+, EH3 en EH4. De organisatie waar u wilt inloggen, bepaalt welk betrouwbaarheidsniveau u nodig hebt. EH1 is vervallen per 1 juli 2021 als inlogmiddel.

Betrouwbaarheidsniveau bij de gemeente Bronckhorst

Bij de gemeente Bronckhorst hebt u nu al vaak eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 2+. Maar wij adviseren u om betrouwbaarheidsniveau 3 te nemen. Met betrouwbaarheidsniveau 3 kunt u bij alle overheidsinstanties terecht. Wij zullen ook geleidelijk overgaan naar betrouwbaarheidsniveau 3.

eHerkenning aanvragen?

Bij de belastingdienst en het UWV heeft u nu al EH3 nodig als inlogmiddel. Wij adviseren u dan ook om EH3 aan te schaffen als u nog geen inlogmiddel voor eHerkenning heeft of als u uw middel gaat verlengen/upgraden. U kunt eHerkenning aanvragen bij een van de leveranciers van eHerkenningsmiddelen. Bekijk het overzicht van goedgekeurde leveranciers op eherkenning.nl.

Let op!

Als u eHerkenning aanvraagt, kan het enkele weken duren voordat u het kunt gebruiken. Meer informatie leest u op de site van eHerkenning.