Hulp en advies bij energiebesparen

Bij onze gemeente zijn Edwin van der Wal en Joop Berendsen als energiecoach aan de slag om inwoners te helpen. Maak een afspraak voor een bezoek aan huis en de energiecoach bekijkt samen met jou het energieverbruik en de energiekosten. Als het even kan gaan ze direct aan de slag om energie te besparen zoals het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Dit alles is helemaal gratis.

Maak een afspraak

Kennismaken met Edwin en Joop

Energiecoaches bronckhorst

Je kunt wel wat hulp gebruiken bij het besparen van energie. Daarom maak je een afspraak met een van onze energiecoaches die bij jou thuiskomt. Maar wie kun je dan verwachten? Edwin van der Wal woont in een boerderij in Hengelo. Van dit oude pand heeft hij een energiezuinige woning gemaakt mét behoud van het monumentale karakter. “Onze boerderij is van energielabel van D naar B+ gegaan. Met een warmtepomp kunnen we zelfs naar label A.” Joop Berendsen woont in een nieuwere woning uit de jaren negentig. Die heeft hij helemaal energiezuinig gemaakt. Voordat hij energiecoach werd, had Joop een bedrijf in het isoleren van glas-in-lood-ramen met dubbel glas. “Ik heb altijd interesse gehad in het verbouwen en verduurzamen van woningen. Mensen bewust maken en motiveren om energie te besparen is het leukste aspect van mijn baan.” Onze energiecoaches weten dus alles van energie besparen. Die kennis en ervaring zetten ze in om jouw energierekening omlaag te brengen.

Energieverbruik volgen via de app

Edwin en Joop zijn technisch goed onderlegd en kunnen ook goed met mensen omgaan. Ze zijn vriendelijk en geduldig. Ze komen namens de gemeente bij jou thuis om te helpen. Als je iets niet begrijpt dan leggen ze het rustig uit. “Wij doen geen loze beloftes, eerlijkheid en duidelijkheid boven alles.” De energiecoaches passen direct maatregelen toe en geven tips om energie te besparen. Hun advies is om je energiegebruik te volgen via de app van het energiebedrijf. Dan weet je hoeveel je verbruikt en wat het kost. En daar kun je dan je gedrag op aanpassen. Ook wijzen ze op subsidies om je woning te verduurzamen.

Klop aan

Door de hoge kosten moet iedereen energie besparen. Als je daardoor in de problemen komt, onderneem dan direct actie. Edwin: “Klop aan bij de gemeente voor hulp, het kan iedereen overkomen. Blijf in gesprek, leer van anderen en kijk waar je kunt besparen. Eén huisbezoek van de energiecoach is meestal voldoende. “Soms kom ik later terug met een bepaald onderdeel. Neem wel er even de tijd voor want ik ben meestal een paar uur bezig.” Joop: “Ook als je nieuwsgierig bent of je op de goede weg bent met energie besparen, kom ik graag naar je toe. Wij zijn er voor alle inwoners in Bronckhorst, ongeacht waar je woont of wat je verdient. Ons advies is gratis en vrijblijvend.” Op verzoek van bewoners leggen de energiecoaches contact met de woningcorporatie die dan met een groepje huurders in gesprek gaat om samen te verduurzamen of op korte termijn energie te besparen. Meer informatie over hulp bij (té) hoge energiekosten vind je op de pagina bronckhorst.nl/klopaan.