De gemeente brengt archieven wanneer deze twintig jaar oud zijn, over naar een archiefbewaarplaats. Voor de gemeente Bronckhorst is dat het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers te Doetinchem.

De overgebrachte archieven van de voormalige gemeenten Hengelo (Gld), Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem zijn in de studiezaal van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in te zien. Nog niet alle archieven zijn conform de in de Archiefwet genoemde termijn overgebracht. Het is daarom raadzaam om daarvoor eerst de website van het Erfgoedcentrum te raadplegen.

Voor de overgedragen archieven van de gemeente kunt u terecht bij het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers. Kijkt u voor de openingstijden op hun website.

Contactgegevens Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Gebouw 't Brewinc, IJsselkade 13, 7001 AN Doetinchem
Postadres: Postbus 686, 7000 AR Doetinchem
Telefoon: (0314) 78 70 78
E-mail: info@ecal.nu
Website: http://www.ecal.nu/

Inzien verleende bouwvergunningen of overige vragen

Voor het inzien van verleende bouwvergunningen van 2005 tot heden of voor overige vragen, kunt u contact met ons opnemen, tel. (0575) 75 02 50.

Wat kost het

Het aanvragen en inzien van archiefstukken in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is gratis. Ook voor uitleg en advies van de studiezaalmedewerkers hoeft u niet te betalen. Wel betaalt u voor reproducties en voor onderzoek dat u laat verrichten. De kosten van het opvragen van archiefstukken vindt u ook op de website van het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers.

Goed om te weten

Je kunt bij het Erfgoedcentrum onder meer terecht voor het uitzoeken van je stamboom, gegevens over gebouwen, dorpen, steden en wijken, boerderij- en veldnamen, geschiedenis van kerken, verenigingen en families en het nalezen van oude kranten. Tevens beheert het Erfgoedcentrum een prachtige collectie beeldmateriaal en streekliteratuur uit de Achterhoek en Liemers. Alle informatie wordt gratis beschikbaar gesteld via de studiezaal en via www.ecal.nu.