Hulp bij geldzaken en schulden

Vroeg eropaf

Heeft u moeite om financieel alles onder controle te krijgen of te houden? Lopen uw schulden op? Dan is het belangrijk dat uw problemen op tijd in beeld zijn. Heeft u bij één of meer instanties een betalingsachterstand? Dan gaat daarvan een melding naar Vroeg Eropaf. Dit is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, woningcorporaties, zorgverzekeraars, energiemaatschappijen en het waterbedrijf. Door de melding van een betalingsachterstand bij een aangesloten partij kunnen wij u eerder hulp aanbieden. Eén van onze consulenten kijkt samen met u welke hulp het beste bij u past. U mag ook zelf om hulp vragen. Dat kan door te mailen aan vroegeropaf@bronckhorst.nl of door te bellen, telefoon (0575) 75 02 78.

Geldplannen: uw online actieplan

Startpunt Geldzaken van het Nibud biedt verschillende online geldplannen aan. Zo kunt u kiezen voor een van de volgende geldplannen: 'Kom uit de geldzorgen', 'Beter rondkomen', 'Sparen, aflossen of beleggen', 'Rondkomen met kinderen' of 'Studie (klein)kinderen'. Deze geldplannen kunnen u helpen uw geldzaken op orde te krijgen en te houden. U vult uw plan anoniem in, en u heeft na het invullen een actieplan in handen. U weet dan precies wat u kunt doen om uw situatie te verbeteren.

Kies het geldplan dat bij u past

Formulierenhulp

Nederland zit vol met wetten, regels en voorzieningen. Om erachter te komen of u recht heeft op een regeling, moet u vaak eerst een formulier invullen. Dat kan gaan om een formulier van de overheid of van een verzekering. Soms is het lezen en begrijpen van deze belangrijke formulieren ingewikkeld. Vindt u dit moeilijk? Dan kunnen wij de hulp van een vrijwilliger van Humanitas of Schuldhulpmaatje inschakelen.

Hulp bij administratie

Hebt u moeite met de administratie van uw geldzaken? Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt.

Maakt u liever gebruik van online hulpmiddelen? Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo hebt u al uw geldzaken op één plek bij de hand. 

Vindt u het prettiger als er iemand bij u langskomt om met u mee te kijken? Humanitas Thuisadministratie biedt tijdelijke ondersteuning wanneer u door omstandigheden even het overzicht kwijt bent. Zij helpen u op weg zodat u weer zelfstandig verder kunt.

Schuldhulp aanvragen

Lukt het u niet om uw schulden af te lossen? Meldt u zich dan bij één van onze sociale teams. Onze sociaal consulenten kunnen u doorverwijzen naar de Stadsbank Oost Nederland, Schuldhulpmaatje of Humanitas. Contact opnemen met onze sociale teams kan op verschillende manieren: binnenlopen, bellen of een contactformulier invullen.

Naar de contactmogelijkheden sociale teams

Schuldhulp voor ondernemers

Hebt u een eigen bedrijf en schulden? Dan kunt u schuldhulpverlening vragen bij uw boekhouder, een advocaat, banken of www.rozachterhoek.nl/.