Je huis verduurzamen en besparen op je energierekening? Op 20 april staan energiecoaches, sprekers en specialisten klaar met uitleg over het verduurzamen van je huis en met praktische tips om energie te besparen. De energiemarkt is van 10.00 tot 16.00 uur in de Hessenhal in Hoog-Keppel. Aanmelden is niet nodig.

We willen naar een duurzame manier van wonen en leven, vrij van aardgas en fossiele energiebronnen. De gemeente steunt verduurzaming met verschillende subsidies en regelingen. Tijdens de energiemarkt hoor je welke dat zijn. Daarnaast nemen sprekers je in enkele boeiende lezingen mee in de wereld van onder andere smart home, energie besparen en het verduurzamen van monumentale woningen.

Wil je advies over jouw specifieke situatie? Schuif dan aan bij de rondetafelgesprekken met ervaringsdeskundigen of ga in gesprek met een van de vele aanbieders op het gebied van isolatiematerialen, warmtepompen, zonnepanelen, installatietechniek en meer. Wie weleens gedacht heeft aan een dorpsleenauto, kan (tot 13.00 uur) een proefrit maken in een elektrische auto. Ook de OpMorgenMobiel met de energiecoach staat voor je klaar en er is een lezing van de Klimaatburgemeester Bronckhorst in spé.

De markt is voor alle inwoners van Voor-Drempt, Achter-Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Eldrik en Hummelo, maar natuurlijk zijn ook geïnteresseerden uit andere delen van de gemeente welkom. Voor de kinderen zijn er proefjes, spellen en pannenkoeken bakken, in het Hessencafé is een loterij en kennisquiz. Koffie, thee en ranja zijn gratis en buiten staat de ijskar met ijs van IJsboerderij De Steenoven.

Kijk op www.InKeppel.nl voor het hele programma van lezingen en aanbieders. 

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen bundelen we onze krachten voor een beter klimaat met handige tips en mooie verhalen.