De 10-jarige Jorik de Greef uit Hengelo is jeugdburgemeester van Bronckhorst. Jorik heeft verschillende taken. Hij zet zich in om de gemeente en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Jorik laat de mening van kinderen op het gemeentehuis horen en kijkt samen met de burgemeester en de gemeenteraad naar een oplossing. Ook gaat hij met de burgemeester mee naar een aantal activiteiten waar jongeren bij betrokken zijn.

Jorik is van november 2022 tot november 2023 jeugdburgemeester. In het najaar van 2023 is de verkiezing van de nieuwe jeugdburgemeester. Het jeugdburgemeesterschap duurt 1 jaar. Met een jeugdburgemeester geven we kinderen een duidelijker stem en laten hen kennis maken met het reilen en zeilen in de gemeente.

Word jij onze nieuwe jeugdburgemeester?

Wij zoeken een nieuwe jeugdburgemeester! Lijkt het jou leuk om alle kinderen van Bronckhorst te vertegenwoordigen? Bijvoorbeeld bij evenementen, bijeenkomsten en de gemeente? Om mensen te ontmoeten? En je mening te geven? Kom je uit Bronckhorst en zit je in groep 7 van een basisschool in de gemeente?

Lees meer over de verkiezing tot jeugdburgemeester en meld je aan!

Vragen of verzoeken

Voor vragen, verzoeken en uitnodigingen voor de jeugdburgemeester is het mailadres jeugdburgemeester@bronckhorst.nl of bel de gemeente, tel. (0575) 75 02 50.

Ben jij een jongere in Bronckhorst:

  • Kom je problemen tegen?
  • Heb je een leuk idee?
  • Vind je dat dingen beter kunnen?
  • Heb je een goede vraag?

Jorik hoort graag van je!