Tot en met 2 februari trainen militairen van het Defensie Helikopter Commando (DHC) met Apache gevechtshelikopters. De oefening, onder de noemer ‘Red Dawn’, vindt ook in onze gemeente plaats. Tijdens de oefening vliegen de helikopters laag over. De militairen trainen meerdere keren per dag tussen 09.30 en 22.30 uur. Eenheden van de landmacht ondersteunen de oefening vanaf de grond.

Defensie bereidt militaire oefeningen zorgvuldig voor, zo ook militaire vluchten. Essentieel voor alle vliegende eenheden van de Koninklijke Luchtmacht, maar ook voor de omgevingen waarin defensie oefent. Vliegbewegingen spreiden ze zoveel als mogelijk over de diverse oefengebieden in Nederland. Alle laagvliegroutes- en gebieden van defensie zijn terug te vinden op www.defensie.nl(externe link).

De vliegoefening kan hinder opleveren. Klachten kunnen aan Defensie gemeld worden via het online klachtenformulier op www.defensie.nl(externe link). Op luchtmacht.nl(externe link) lees je meer over vliegbewegingen en oefeningen.