We hechten veel waarde aan het groen in onze gemeente. We onderhouden de groenstroken, maaien het gras en bestrijden onkruid op wegen en paden. De gemeente is voor het groenonderhoud verdeeld in 3 percelen. In elk perceel kom je een andere ploeg medewerkers van groenbedrijven tegen. We stellen ze graag even aan je voor! 

Perceel 1: De Groenmakers 

In de kernen van Bronkhorst, Baak, Toldijk, Steenderen, Olburgen, Achter-Drempt, Voor-Drempt, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Halle zetten de Groenmakers zich maximaal in voor een verzorgd straatbeeld: ploeg Roel onderhoudt de planten, ploeg Wiebe houdt de voetpaden onkruidvrij en ploeg Marien maait het gras. Het bestrijden van onkruid op de voetpaden gebeurt met heet water, waardoor de plant tot in de wortel wordt bestreden. Het hete water komt van afvalcentrales in de regio, waardoor restwarmte opnieuw wordt gebruikt. Mooi duurzaam dus!

Perceel 2: Van Raaij – Bosman 

In de omgeving van Hengelo, Vorden, Keijenborg en Wichmond zie je de groene bussen van Van Raaij-Bosman regelmatig rijden. Het vaste team met gepassioneerde hoveniers en groenvoorzieners werkt eraan om de omgeving de uitstraling te geven die zij verdient. Daar gebruiken zij moderne, grotendeels elektrische machines voor, zoals heggenscharen en maaimachines.  

Perceel 3: Vebego Groen 

In het gebied van Zelhem, Halle-Heide en het buitengebied van Hengelo en Vorden zet het enthousiaste groenteam van Vebego Groen zich iedere dag weer in voor een groene en gezonde leefomgeving waarin iedereen meedoet.  

<<Kaartje onderhoudspercelen met onderschrift:>> De 3 percelen voor groenonderhoud in Bronckhorst

Hoger gras  

Vanaf dit jaar maaien we grasvelden standaard iets hoger (9 i.p.v. 6 cm) dan vorige jaren. Dit doen we om in droge periodes het gras beter te beschermen tegen uitdroging en dus bruine plekken. Ook maaien we de cirkel rondom de bomen die in het gras staan nog maar 1x per jaar: in april. De rest van het jaar laten we de planten in een cirkel van 30 cm rondom de boom groeien. Dit doen we om de boom beter te beschermen tegen het maaien met een bosmaaier of een andere machine. De bomen hebben daardoor een langere levensverwachting. Bovendien ontstaat zo een stukje hoog gras en kruiden, waar insecten blij mee zijn. 

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen bundelen we onze krachten voor een beter klimaat met handige tips en mooie verhalen.