Wilt u hulp bij het voeren van een gesprek met de gemeente of de zorgaanbieder? Of heeft u vragen rondom zorg, wonen, onderwijs, werken en inkomen, waar u met het sociaal team niet uitkomt? Er zijn verschillende organisaties die u daarvoor kunt benaderen.

Cliënt ondersteuning van MEE

Voor ondersteuning bij uw vragen over preventieve zorg, zorg, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen kunt u terecht bij MEE Samen. MEE Samen werkt onafhankelijk, vanuit belang van onze inwoners en is gratis beschikbaar voor al onze inwoners. U kunt hier terecht voor:

  • informatie en advies
  • ondersteuning bij het keukentafelgesprek met de sociaal consulent
  • het verduidelijken van complexere vragen
  • het formuleren van uw hulpvraag
  • ondersteuning bij klachten, bezwaar of beroep.

MEE Samen is te bereiken van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 16.30 uur op telefoonnummer 088 633 0633. Kijk ook op de website van MEE Samen: www.meesamen.nl

Zorgbelang - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp (tot 18 jaar), hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij Zorgbelang. Ondersteuning door een vertrouwenspersoon is gratis. Zorgbelang is een zelfstandig stichting. De vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van de gemeente Bronckhorst.

Wat kan de vertrouwenspersoon voor u doen?

Het kan gebeuren dat u ontevreden bent over de hulp die u krijgt. Als u er niet uit komt neem dan contact op met het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Allereerst luisteren zij naar uw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon uw verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert u over uw rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon u ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met de gemeente..

Zo bereikt u het AKJ en Zorgbelang

  • Bel naar 088 – 555 1000
  • Mail naar info@akj.nl
  • Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Luisterend oor van Sensoor

Wanneer u ergens anoniem over wilt praten, dan luistert Sensoor. Zij zijn dag en nacht bereikbaar via (088) 0767 000 of chat/mail (www.sensoor.nl). Sensoor is er voor alle inwoners.

Kindertelefoon

Word je gepest, heb je problemen thuis, ruzie met je vrienden of voel je je rot, dan kun je gratis bellen (0800) 04 32 of chatten met De Kindertelefoon (www.kindertelefoon.nl). Dit kan elke dag van 11.00 tot 21.00 uur. De Kindertelefoon is er voor kinderen van 8 tot 18 jaar.