Binnen Bronckhorst vindt u verschillende bedrijventerreinen, waaronder een aantal waarop wij nog kavels uitgeven.

De Vinkenkamp, Industriepark, het Blek en de Hoge Voort in Zelhem

Zelhem heeft vier aaneengesloten bedrijventerreinen met ongeveer een oppervlakte van circa 50 ha. De terreinen grenzen aan de N330/N315. Op de terreinen zijn gemengde bedrijven gevestigd (bouw, industrie, logistiek, handel).

Steenderdiek in Steenderen

Het bedrijventerrein in Steenderen is een kleinschalig en lokaal geori├źnteerd terrein naast een internationaal aardappelverwerkingsbedrijf.

Dambroek in Baak

Direct gelegen aan de N314 ligt het bedrijventerrein Dambroek met een oppervlakte van 6 ha. Het is een ruim opgezet en gemengd terrein waarop ook bedrijfswoningen gevestigd zijn.

't Werkveld in Vorden

Dit terrein is ongeveer 22 ha groot. Gevestigde bedrijven zijn actief in handel, bouw, industrie en dienstverlening. Het terrein heeft een goede bereikbaarheid mede dankzij de frequente busverbinding en de aanwezigheid van een treinstation. Vorden ligt nabij Zutphen en Lochem. Aansluiting op de A1 ligt op ongeveer 25 minuten.

Molenenk, Winkelskamp en Winkelskamp Oost in Hengelo (Gld)

In Hengelo (Gld) zijn drie aaneengesloten bedrijventerreinen met gemengde bedrijven met een totale oppervlakte van ongeveer 20 ha (bruto). Het terrein is functioneel en heeft een nette uitstraling en een goede ontsluiting door de N316. Nagenoeg alle beschikbare kavels zijn inmiddels verkocht of in optie gegeven.

Beschikbare kavels bekijken

Bent u op zoek naar een vestigingsplek in Bronckhorst? Via het Integrale Bedrijventerrein Informatie Systeem (IBIS) van de provincie Gelderland kunt u eenvoudig zoeken op specifieke wensen, zoals kavelgrootte en milieucategorie.

Ga naar IBIS op de website van provincie Gelderland

Informatie over de kavelprijzen staat op de pagina 'Kaveluitgifte gemeente'.

Achtergrondinformatie

De bedrijventerreinen zijn bestemd voor industrie, groothandel en dienstverlening. De gemeente verzorgt de uitgifte van industrie- en bedrijfsterreinen overeenkomstig het beleid dat de gemeente en de provincie in samenwerking met 3 andere gemeenten van de West-Achterhoek (Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland) op dit gebied hebben. Afhankelijk van de in het bestemmingsplan beschreven bestemming en het milieubeleid mogen zich per terrein verschillende soorten bedrijven vestigen. Hiervoor worden de bedrijven ingedeeld op basis van milieucategorie├źn, uiteenlopend van 1 (weinig milieubelasting) tot 5 (veel milieubelasting). De milieubelasting wordt afgemeten aan de stank- en geluidsoverlast, de stofproducten en het aantal vervoersbewegingen.

Het vestigingsbeleid speelt een belangrijke rol bij de uitgifte van grond, waarbij lokale bedrijven voorrang hebben boven niet-lokale bedrijven. Ook wordt gekeken naar het economische belang en werkgelegenheid van een bedrijf.