Zorgtechnologie kan helpen om de zorglast van mantelzorgers te verminderen en geeft zorgvragers meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. De technologie in de zorg is volop in ontwikkeling. Om te zorgen dat de techniek goed aansluit bij de wensen van gebruikers, is onderzoek nodig. In Bronckhorst start op 13 mei een proefproject waarmee we zorgtechnologie testen. Dit doen we met een fotolijstje met slimme sensoren, de Genus Care. Het onderzoek voeren wij uit in samenwerking met TZA Achterhoek en Warkhouse. 

De Genus Care is een digitaal fotolijstje waarmee je kunt beeldbellen. Ook is het voorzien van slimme sensoren die veranderingen in beweging, temperatuur en licht detecteren. Hierdoor ervaar jij als mantelzorger rust omdat je het welzijn van je zorgvrager in beeld hebt. De zorgvrager kan jou (en andere mantelzorgers of familieleden) met één druk op de knop bereiken. Zo houd je eenvoudig contact met elkaar en kun je op afstand de nodige aandacht en zorg verlenen.  

Dit vragen we van jou

Als je meedoet met dit project, ga je de Genus Care 3 maanden gebruiken. Wij vragen je na afloop om ons via een vragenlijst te vertellen over jullie ervaringen.

10 zorgvragers en mantelzorgers kunnen meedoen

In onze gemeente kunnen 10 mantelzorgers met hun zorgvrager meedoen aan dit proefproject. De zorgvrager woont zelfstandig, heeft behoefte aan zorg en gaat het apparaatje zelf gebruiken. De mantelzorger heeft zelf een mobiele telefoon. En beiden hebben toegang tot een Wifi verbinding (of deze wordt alsnog aangelegd).  

Informatiebijeenkomst 13 mei

Op 13 mei organiseren wij een informatieavond waarop je meer uitleg krijgt over de Genus Care en het fotolijstje in werking kunt zien. Als je besluit om deel te nemen aan het onderzoek, krijg je de Genus Care direct mee naar huis.  

Waar: Gemeentehuis Hengelo (Gld)

Tijdstip: Inloop 19.00 uur, start 19.15, einde 20.30 uur

Aanmelden informatiebijeenkomst

Meer informatie

Op www.bronckhorst.nl/proefprojectmantelzorg geven we antwoord op veelgestelde vragen.