Voor recreanten en toeristen heeft Bronckhorst veel te bieden. De gemeente staat bekend als Achterhoekse kastelen- en landgoederenregio, vanwege de vele kastelen, landgoederen en het afwisselende landschap. Maar ook treft u hier enkele musea, levendige dorpen, mooie evenementen en het kleinste stadje van Nederland: Bronkhorst. De gemeente is omgeven door de IJssel (met aan de overkant van deze kronkelende rivier de Veluwe) en de Oude IJssel, twee prachtige Hanzesteden (Zutphen en Doesburg) en de rest van de Achterhoek.

Beleven

Er zijn ruime mogelijkheden voor het maken van fiets- en wandeltochten in de prachtige natuur, via het handige knooppuntensysteem. Onderweg komt u onder andere speciale Rustpunten om ‘uut te bloazen’, melktaps, wijnboerderijen en streekproductenverkoop tegen. Gewoon niets doen en genieten van de rust of een relaxed partijtje golf op één van de twee golfbanen kan natuurlijk ook. Liefhebbers van lekker eten komen uitstekend aan hun trekken in één van de goede restaurants die Bronckhorst rijk is, met in het wildseizoen uiteraard uitstekend wild eten.

Bezienswaardigheden

Bronckhorst heeft veel bezienswaardigheden. Zo zijn er tal van kastelen, zoals kasteel Keppel en de maar liefst negen kastelen in Vorden. Sommige zijn te bezichtigen, andere van een afstandje te bewonderen. Ook zijn er diverse molens, enkele musea, verschillende galerieën en volop mooie natuurgebieden. En natuurlijk het monumentale Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland.

Evenementen

In Bronckhorst zijn jaarlijks vele evenementen, waaronder een aantal dat landelijke bekendheid heeft. Denk bijvoorbeeld aan de motorraces op de Varsselring in Hengelo (Gld), het Mañana Mañana Festival in Vorden en Vive La France in Hummelo.

Verblijven

In de gemeente zijn diverse mogelijkheden om te overnachten, zoals in hotels, pensions/bed & breakfast’s, bungalowparken, (mini/boeren-)campings en bij particulieren.

Meer informatie

Recreatie en toerisme levert een grote bijdrage aan economie, werkgelegenheid en het in stand houden van voorzieningen, ons landschap en een fijne leefomgeving voor inwoners. Om recreatie en toerisme zo goed mogelijk te stimuleren, heeft de gemeente samen met de sector beleid opgesteld. Dit beleid geeft focus en actiepunten voor het stimuleren van toerisme en recreatie en in stand houden en ontwikkelen van voorzieningen, waar ook inwoners van profiteren. Bronckhorst heeft enkele opvallende kenmerken en gekozen is om ons te gaan presenteren als dé Achterhoekse kastelen en landgoederenregio. Daarvoor willen we met betrokken ondernemers de komende periode onder meer goede en bijzondere online informatie en een verrassend nieuw toeristisch aanbod realiseren. Het beleidsstuk vindt u hieronder.

Meer bezienswaardigheden en informatie over leuke evenementen in Bronckhorst en de Achterhoek vindt u op:

Tot Slot! In Bronckhorst

Met de Tot Slot! in Bronckhorst – campagne willen we  Bronckhorst profileren als dé kastelen- en landgoederenregio van de Achterhoek. Tot Slot! in Bronckhorst is de paraplu en we hopen dat zoveel mogelijk enthousiaste ondernemers, kastelen- en landgoedeigenaren en inwoners bij de campagne aanhaken voor een groot bereik. Nu “de paraplu” staat, is de fase van product-, arrangement- en evenement ontwikkeling aangebroken.

Nieuwsbrief

Voor ondernemers in de recreatie en toerisme branche in Bronckhorst verschijnt 3x per jaar een nieuwsbrief.