Sociale huurwoning

Voor eenpersoonshuishoudens is de grens geïndexeerd naar € 47.699 euro (was € 44.035 in 2023). Voor meerpersoonshuishoudens gaat een hogere grens gelden: € 52.671 euro (was € 48.625 in 2023). U komt in aanmerking voor een sociale huurwoning als uw inkomen beneden deze vastgestelde grens blijft. 
Sociale huurwoningen hebben een huurprijs lager dan € 879,66 (was € 808,06 in 2023). Dit is de huurprijs zonder servicekosten en kosten voor gas, water en licht. De overheid wil dat woningcorporaties sociale huurwoningen passend toewijzen. Dat betekent dat het inkomen en de huishoudensgrootte moet passen bij de huurprijs van de woning. Voor een sociale huurwoning schrijft u zich in bij een woningcorporatie, zij nemen alles met u door.

Sociale huurwoningen in Bronckhorst

In de gemeente Bronckhorst beheert woningcorporatie ProWonen woningen in Halle, Hengelo, Keijenborg, Kranenburg, Velswijk, Vorden, Wichmond en Zelhem. Wilt u graag een huurwoning in een van deze plaatsen? Voor meer informatie kunt u terecht bij ProWonen.

Bent u op zoek naar een huurwoning in Steenderen, Baak, Toldijk, Bronkhorst, Olburgen, Hummelo, Drempt of Keppel? Dan kunt u terecht bij woningcorporatie Sité Woondiensten. Meer informatie vindt u op de website www.swd.nl.

Overzicht huurwoningen in de Achterhoek

Voor een overzicht van alle huurwoningen in de Achterhoek die op dit moment door de corporaties worden aangeboden kijk op www.thuisindeachterhoek.nl.

Urgentie

Heeft u op zeer korte termijn een (andere) woning nodig? Misschien komt u in aanmerking voor urgentie. Urgentie krijgt u niet zomaar, lees de voorwaarden op thuisindeachterhoek.nl. Denkt u in aanmerking te komen voor urgentie? Neem dan contact op met de corporatie die werkzaam is in uw woonplaats. Een adviseur beoordeelt uw aanvraag.