Inwoners van de gemeente Bronckhorst kunnen (extra) huishoudelijke hulp inkopen. U kunt hiervoor tegoedbonnen bij ons kopen als u aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

De voorwaarden voor het kunnen kopen van deze tegoedbonnen huishoudelijke hulp zijn:

  • u bent inwoner van Bronckhorst, en
  • u heeft een Wmo-voorziening voor huishoudelijke hulp of u bent mantelzorger;
  • u kunt per jaar maximaal 52 uur huishoudelijke hulp met deze tegoedbonnen inzetten.

Let op: Heeft u geen WMO-voorziening voor huishoudelijke hulp en/of bent u geen mantelzorger, maar heeft u wel huishoudelijke hulp nodig? Neem dan contact op met het sociaal team bij u in de buurt.

Kosten

Een tegoedbon kost € 10,00 per uur huishoudelijke hulp (tarief per 1 januari 2021).

Zorgaanbieders

U kunt uw tegoedbon huishoudelijke hulp besteden bij deze zorgaanbieders:

Let op: er geldt vaak wel een wachttijd, meestal is dit vier weken.

Hoe het werkt

De huishoudelijke hulp komt voor minimaal 2 uur per keer. Als u al hulp bij het huishouden heeft, dan kunt u ook 1 uur (of meer) aansluitend aan de huidige hulp inzetten.

Tegoedbonnen levert u in bij uw hulp als hij/zij bij u aan het werk is. De tegoedbonnen zijn onbeperkt geldig. Niet gebruikte tegoedbonnen kunt aan ons teruggeven, u krijgt dan het geld terug dat u hiervoor heeft betaald.

Aanvragen

U kunt de tegoedbon(nen) onderstaand direct online aanvragen (met DigiD) en betalen (met iDEAL). De bonnen sturen wij binnen 3 werkdagen naar u toe. U hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis te komen.

Tegoedbonnen huishoudelijke hulp aanvragen (met DigiD en iDEAL) 

Let op: U heeft zelf de keuze of u de uren huishoudelijke hulp in bonnen van 1 uur of 2 uur wilt ontvangen.

U kunt de tegoedbonnen ook aan de publieksbalie in het gemeentehuis kopen. Na betaling krijgt u de bonnen meteen mee. Kijk op onze pagina met de openingstijden wanneer u bij ons terecht kunt.

Tegoedbonnen die u in 2020 onder de toen geldende voorwaarden heeft gekocht, kunt u gewoon blijven inzetten volgens de toen geldende voorwaarden.