De gemeente Bronckhorst heeft de leningen voor het verduurzamen van woningen (Duurzaamheidslening, Blijverslening en Kluswoninglening) samengevoegd tot één nieuwe lening: de Toekomstbestendig wonen lening. Inwoners hoeven nu niet meer uit te zoeken welke lening voor hun woonwens geschikt is of meerdere aanvragen in te dienen voor hun woningaanpassingen. Het doel van de lening is verbetering van bestaande woningen en deze zo toekomstbestendig te maken.

Aanvragen

Het Energieloket Achterhoek voert deze regeling uit voor de gemeente. U kunt uw aanvraag indienen via de website van Energieloket Achterhoek. Daar vindt u ook alle belangrijke informatie bij deze lening.

Naar Energieloket Achterhoek(externe link)

Voorwaarden

  • De Toekomstbestendig wonen lening kan zowel als hypotheek of consumptief krediet aangegaan worden.
  • Het minimaal te lenen bedrag is € 2.500,00.

Inwoners die de oude leningen hebben afgesloten, houden deze onder dezelfde voorwaarden. Lopende aanvragen worden op basis van de oude regelingen afgewerkt. 

Voor welke maatregelen?

De maatregelen die voor deze regeling in aanmerking komen zijn: duurzaamheid, levensloopbestendigheid, sloop van bijvoorbeeld verpauperde schuurtjes, funderingsherstel of asbestsanering. Een overzicht van de maatregelen vindt u onder “Goed om te weten”.

Wethouder Evert Blaauw vertelt hoe het zit met de regeling(externe link)

Goed om te weten

In de lijst met maatregelen ziet u welke maatregelen in aanmerking komen voor de lening. Ze zijn onderverdeeld in drie categorieën: maatregelen langer zelfstandig wonen, duurzaamheidmaatregelen en klusmaatregelen.