Sociale media zijn niet meer weg te denken. Ook wij maken hier veel gebruik van. Via onder andere onze accounts op Facebook en X informeren wij je over wat er bij ons speelt en kun je reageren op berichten of een vraag stellen. Naast sociale media informeren wij je ook via deze gemeentepagina’s, onze website en allerhande bijeenkomsten en gesprekken. Omdat op onze sociale media soms bijzondere reacties en handige info voorbijkomt, delen we in deze rubriek graag enkele berichten met je. 

De opening van het vernieuwde Marktplein in Steenderen op 20 april was een drukbezochte feestelijke happening. Met onder meer een duurzaamheidsmarkt en een lezing door weervrouw Helga van Leur over klimaat en duurzaamheid. De werkgroep Vitale kernen en de gemeente werkten er samen aan om van het centrum een verblijfsplek in plaats van een doorgangsplek te maken. Met meer groen en aandacht voor de IJssel die vlakbij stroomt. Dat is met de bestrating van een denkbeeldige IJssel die kronkelt van watertappunt naar speelplek en van terras naar bushalte prachtig gelukt, zoals deze mooie luchtfoto duidelijk maakt. 

Soms kunnen kinderen om uiteenlopende redenen een tijd niet thuis wonen. Voor verschillende kinderen in de Achterhoek zoekt welzijnsorganisatie Entrea Lindenhout, waarmee wij als gemeente samenwerken, daarom pleeggezinnen. Wil je weten wat pleegzorg (kort en langdurend) inhoudt en wat jij kunt betekenen voor een kind als pleegouder? Hiervoor zijn infobijeenkomsten, waaronder op 14 mei in Doetinchem. 

Meer informatie over pleegzorg

Instagram

Volg ons op X of like ons op Facebook! Wij hebben ook een Instagramaccount waar we je graag laten zien hoe we vanuit het gemeentehuis werken voor de Bronckhorster samenleving. 

Bekijk Instagram