Hummelose Charrettes: van ontwerp tot oplevering woonboek

Het proces van ontwerpen tot het opleveren van resultaten hebben we in beeld gebracht. U ziet in vogelvlucht het hele proces en reacties van betrokkenen.

Het Hummelse Woonboek

Het Hummelse woonboek is de opbrengst van de tweedaagse Hummelose charettes op 17 en 18 november 2022. Een mooie co-productie van Hummeloërs, grondeigenaren, onze partners Markenheem, Sité en gemeente, waar we trots op zijn! Het woonboek werd op 9 maart 2023 gepresenteerd aan het dorp en 27 juni 2023 vastgesteld door b en w..

Terugkomcafés

Er komen terugkomcafés georganiseerd door en voor Hummeloërs. Daar praten alle betrokken partijen en geïnteresseerde inwoners elkaar bij over de voortgang van de woningbouwideeën en concrete plannen. Aankondigingen van de terugkomcafés volgen, houd u daarvoor de oproepen op de gemeentepagina in Contact en de sociale media van de gemeente en betrokken Hummeloërs in de gaten. Het eerste terugkomcafé is 3 juli, bij FF naar Steef..

De Hummelose Charrettes

Tijdens de Hummelose Charrettes gingen bewoners, ondernemers en grondeigenaren gingen samen met vertegenwoordigers van de gemeente, zorgorganisaties en woningcorporatie aan de slag met de vraag:

Hoe gaan we Hummelo met ongeveer 50 woningen uitbreiden en wat is er verder nodig om ons mooie dorp klaar voor de toekomst te maken?

Samen bekeken we de voor- en nadelen van tien mogelijke woningbouwlocaties en maken we schetsontwerpen voor de plekken die naar meer smaken. We houden daarbij rekening met betaalbaarheid, duurzaamheid en hoe we in een dorp als Hummelo willen samenleven, ook als je een dagje ouder wordt.

De Hummelose Courant

Deze krant kregen alle inwoners van Hummelo toegestuurd als opwarmertje van de locatieverkenning. Lees de volledige krant via onderstaande bijlage.