Op 3 juni overhandigde de vertrouwenscommissie de profielschets voor onze nieuwe burgemeester aan de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland, Henri Lenferink. Dit gebeurde tijdens een speciale raadsvergadering in het gemeentehuis.  

Betoverend Bronckhorst zoekt bevlogen burgemeester 

Over welke competenties en vaardigheden de nieuwe burgemeester moet beschikken, staat in de profielschets. Deze vind je in de bijlage. De profielschets kwam mede tot stand dankzij de adviezen van inwoners die meededen aan een enquête. Maar liefst ruim 900 inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties vulden deze in, een prachtig resultaat! De vertrouwenscommissie en de gemeenteraad willen iedereen die de moeite nam om de vragenlijst in te vullen bij deze nogmaals hartelijk bedanken. Samen maken we Bronckhorst! We bundelen de adviezen ook om aan te bieden aan de nieuwe burgemeester zodra die begint. Een filmpje om de nieuwe burgemeester te overtuigen om te solliciteren werd tijdens de avond ook getoond en vind je hieronder. 

Vacature staat open tot en met 26 juni 2024 

De officiële vacature voor de burgemeester van Bronckhorst is te vinden op de website van de provincie Gelderland. Belangstellenden kunnen hun sollicitatiebrief - gericht aan Zijne Majesteit de Koning - tot en met 26 juni 2024 via de commissaris van de Koning van de provincie Gelderland indienen. De commissaris van de Koning ontvangt de reacties en bepaalt samen met de vertrouwenscommissie de selectie van geschikte kandidaten. De vertrouwenscommissie voert vervolgens de sollicitatiegesprekken.  

Bekendmaking nieuwe burgemeester 

In een extra raadsvergadering op 31 oktober 2024 neemt de raad een besluit over de definitieve aanbeveling voor de nieuwe burgemeester.