Wilt u in een andere gemeente stemmen, dan heeft u een kiezerspas nodig. Vraag de kiezerspas aan bij de gemeente waar u op 30 januari 2023 stond ingeschreven. Zonder kiezerspas kunt u niet in een andere gemeente stemmen. Een kiezerspas kan bij verlies niet worden vervangen. Vergeet de kiezerspas en uw identiteitsbewijs niet als u gaat stemmen. Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Let op:  

  • Voor de verkiezing van de Provinciale Staten kan u uw stem uitbrengen in een willekeurig stembureau in de provincie Gelderland.  
  • Voor de verkiezing van het Waterschap kunt u uw stem uitbrengen in de gemeentes waar het Waterschap binnen het gebied van het Waterschap Rijn en IJssel zijn geregistreerd.  

U dient dus wel per verkiezing op te letten of u bij een andere gemeente uw stem uit kan brengen voor de desbetreffende verkiezing.  

Kiezerspas aanvragen

Schriftelijk 

U kunt hieronder het formulier downloaden en vervolgens tot uiterlijk 10 maart 2023 mailen naar verkiezingen@bronckhorst.nl.

Digitaal

U kunt digitaal een kiezerspas aanvragen. Dit kunt u aanvragen tot uiterlijk tot 10 maart 2023. Hiervoor heeft u DigiD en een ingevuld formulier 'Verzoek om kiezerspas' nodig. 

Kiezerspas aanvragen

Persoonlijk

U kunt met uw legitimatiebewijs en het ingevulde formulier, tot dinsdag 14 maart 2023, 12.00 uur in persoon op het gemeentehuis een kiezerspas aanvragen. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken