Bronckhorster bedrijven kunnen nu meedoen met het regionale programma Zonnige Bedrijven dat Agem heeft opgezet voor de Achterhoek. Dit programma helpt ondernemers om de grotere bedrijfsdaken beter te benutten. Daken van meer dan 500m² zijn namelijk vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en zodoende het opwekken van zonne-energie.

Er zijn drie verschillende investerings- en realisatiemogelijkheden, waaronder ook de mogelijkheid om niet zelf te investeren door een bedrijf. Door diverse gunstige subsidies is het plaatsen van zonnepanelen op een bedrijfsdak vaak financieel aantrekkelijker dan men denkt. Bedrijven die zich inschrijven krijgen in ieder geval een gratis quickscan en een businesscase aangeboden die de technische en financiële mogelijkheden laat zien voor het plaatsen van zonnepanelen op de eigen bedrijfsdak(en).

Wethouder Paul Hofman juicht het toe als bedrijven meedoen: ‘Bedrijven kunnen met Zonnige Bedrijven geld overhouden op de energierekening, ze bouwen aan een groen imago en dragen bij aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Want klimaatverandering is een zaak van ons allemaal. Daarom wil de gemeente Bronckhorst in 2030 energieneutraal zijn. Deze grote verandering lukt alleen als we het allemaal samen doen, de gemeente met inwoners en bedrijven!’ Bekijk de oproep van de wethouder(externe link) op YouTube.

Bedrijven die interesse hebben in het programma Zonnige Bedrijven kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op www.zonnigebedrijven.nl(externe link). Voor vragen kan men ook contact opnemen met Agem (0314) 820 388.

Webinars

Om Bronckhorster ondernemers goed te informeren heeft Agem twee verschillende webinars gehouden over de mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen. Een voor de agrarische sector en de ander voor de bedrijfssector.

Heeft u het webinar gemist? Dan kunt u nu terugkijken!

Zonnige Bedrijven Bronckhorst is een programma van AGEM, met ondersteuning van Provincie Gelderland en gemeente Bronckhorst.