Voor meer biodiversiteit zaaien we sinds vorig jaar enkele gazons in de kernen in met een inheems kruiden-bloemmengsel. Op enkele plekken in Hengelo, Zelhem en Vorden veranderen de strakke, groene grasvelden in bloemenweides. Deze bloemrijke gazons maaien we nog 1 keer per jaar, in het najaar. De eerste meter langs de verharding rondom de bloemenweide maaien we vaker, om de verharding vrij te houden van begroeiing. Door het maaibeheer aan te passen, krijgen planten en dieren meer ruimte om te leven. De begroeiing wordt hoger en ruiger met meer verschillende kruiden en bloeiende planten.  

Bloemen op meer plekken

Dit jaar gaan we minder maaien op meer plekken. Ook in Baak, Drempt, Hummelo, Keijenborg en Steenderen worden enkele plekken bloemrijk grasland. Wil je weten waar? Zie www.bronckhorst.nl/buurt.

Al gespot? Bloemrijk gras Keijenborg en Hummelo!

Aan de Ottenkampweg in Keijenborg en de Muldershof in Hummelo zijn bloembollen geplant en wildbloemen gezaaid. De eerste resultaten zijn hiervan al zichtbaar!

Op de andere locaties monitoren we de effecten van het aangepaste maaibeheer op de biodiversiteit. Als het nodig is voegen we extra wildbloemenmengsels of bloembollen toe. We horen graag wat je ervan vindt! 
 

Op-Morgen.nl logo

Op Morgen: voor de toekomst van Bronckhorst

Voor de toekomst van Bronckhorst is een duurzame betrokkenheid van inwoners en ondernemers onmisbaar. Samen maken we Bronckhorst tot een fijne plek om te wonen en te werken. Op het platform Op Morgen bundelen we onze krachten voor een beter klimaat met handige tips en mooie verhalen.