Mantelzorgers konden de afgelopen jaren via de gemeente bonnen kopen waarmee zij korting kregen op huishoudelijke hulp. Mensen met een Wmo-indicatie voor huishoudelijke hulp konden via deze bonnen ook extra hulp inkopen. De aanbieders van huishoudelijke hulp lieten weten dat het, door de krapte op de arbeidsmarkt, steeds moeilijker wordt om de bonnen te verzilveren. Om te zorgen dat noodzakelijk hulp beschikbaar blijft, besloot het college van b en w te stoppen met de huidige werkwijze. Heb jij in het laatste halfjaar een bon aangekocht? Dan ontvang je hierover een brief. Mantelzorgers kunnen via de Wmo een aanvraag doen voor huishoudelijk hulp.  

De ondersteuning voor mantelzorgers die huishoudelijke hulp nodig hebben, blijft bestaan. Wij willen overbelasting van mantelzorgers voorkomen. Mantelzorgers die huishoudelijke hulp nodig hebben, kunnen een Wmo-aanvraag doen en kunnen wanneer noodzakelijk een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning krijgen. Inwoners die al een indicatie voor huishoudelijke hulp hebben, kunnen geen extra huishoudelijke hulp meer inkopen.  

Verzilveren bonnen tot 1 juli 2024 

Sinds 1 april 2024 stopten wij met het uitgeven van de bonnen. De bonnen kunnen nog verzilverd worden tot 1 juli 2024. Mocht het in deze periode niet lukken om de bonnen te verzilveren, dan kun je tot 31 december 2024 de bonnen bij ons inleveren en kun je je geld terugkrijgen.