Als u vragen heeft of hulp kunt gebruiken op het gebied van zorg, welzijn en werk kunt u terecht bij de sociale teams van de gemeente. U kunt op verschillende manieren in contact komen met een sociaal team. Op deze pagina vindt u alle contactinformatie.

Sociaal teamVoor welke gebieden aanspreekpunt?Locatie
MiddenHengelo, Keijenborg, Veldhoek, Velswijk, VarsselHengelo, Raadhuisstraat 18 (Gezondheidscentrum De Eik)
NoordVorden, Kranenburg, Wichmond/VierakkerVorden, Raadhuisstraat 6 (Kulturhus)
WestSteenderen, Bronkhorst, Toldijk, Olburgen, Baak, RhaSteenderen, Burgemeesters Plantenplein 1 (De Kei)
ZuidHummelo, Voor- en Achter-Drempt, Hoog- en Laag-Keppel, EldrikDrempt, Kerkstraat 89 (Dorpshuis Drempt)
OostZelhem, HalleZelhem, Prinses Beatrixstraat 41 (De Oranjehof)

Inloop

Hierboven vindt u de adressen waar u de sociale teams kunt vinden. Op de volgende momenten is altijd één van de consulenten aanwezig op de inlooplocatie: 

  • maandag: 08.30 - 12.30 uur
  • dinsdag: 13.00 - 17.00 uur
  • woensdag: 13.00 - 17.00 uur (alleen op afspraak)
  • donderdag: 13.00 - 17.00 uur
  • vrijdag: 08.30 - 12.30 uur (alleen op afspraak)

Op woensdag en vrijdag kunt u alleen met een afspraak langskomen. Op de andere dagen kunt u een afspraak maken, maar kunt u ook zo binnenlopen.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via onderstaande link of tel. (0575) 75 02 50.

Toch liever digitaal?

Wilt u toch liever een digitale afspraak? Dit blijft mogelijk. Hiervoor kunt u ook een afspraak maken. Geeft u dan bij uw contactgegevens in het veld 'Opmerking' aan dat u het gesprek digitaal wilt voeren. Of geef het door aan de telefonist(e). Eén van onze sociaal consulenten zorgt ervoor dat u een link krijgt voor een gesprek.

Afspraak maken voor een gesprek met een sociaal team

Contactformulier

U kunt ook het contactformulier zorg, welzijn en werk invullen. Een consulent van het sociaal team bij u in de buurt neemt daarna contact met u op.

DigiD linkVul het contactformulier zorg, welzijn en werk in

Telefonisch

Telefonisch zijn de teams elke dag van 8.30 tot 16.30 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur, via tel. (0575) 75 02 50.

Post

De sociale teams hebben geen postadres. Post voor het sociaal team kunt u sturen naar het gemeentehuis, Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo (Gld).

Waarmee kunt u terecht bij de sociale teams?

Bij een sociaal team kunt u terecht met al uw vragen over ondersteuning op het gebied van zorg, welzijn en werk. In elk team werken professionals op het gebied van bijvoorbeeld welzijn, jeugd en opvoeding, schulden en werk. Zij helpen u graag bij het zoeken naar praktische oplossingen.

Hoe het werkt

U kunt uw vragen natuurlijk stellen aan de vertrouwde gezichten in uw buurt. Bijvoorbeeld uw huisarts, jongerenwerker, school of een zorgaanbieder. Afhankelijk van uw vraag helpen zij direct of verwijzen zij u door naar het sociaal team bij u in de buurt. Maar u kunt dus ook zelf aankloppen bij het sociaal team. Als u zich bij een sociaal team meldt, beantwoordt de consulent van het sociaal team waar mogelijk meteen uw vraag. Lukt dit niet, dan komt de consulent een keer bij u thuis om verder te praten. Voor meer informatie over hoe de sociale teams werken, kunt u ook het filmpje 'Hoe werken de sociale teams in Bronckhorst' op YouTube bekijken.

Gesprek bij u thuis

In dit gesprek bespreekt u samen met de consulent uitgebreid wat er bij u speelt en welke vragen of problemen u heeft. Het doel van dit gesprek is om helder te krijgen welke stappen u, eventueel samen met mensen uit uw eigen omgeving en/of vrijwilligers, kunt zetten om tot een oplossing te komen. De consulent helpt u daarbij. Als het nodig is, schakelt de consulent natuurlijk specialistische zorg of hulpmiddelen in. Voorafgaand aan het gesprek kunt u alvast nadenken of u zelf ideeën heeft hoe we tot een oplossing kunnen komen. Als u het prettig vindt, kunt u iemand uit uw omgeving vragen om bij het gesprek aanwezig te zijn.

Benieuwd hoe het sociale team u kan helpen? Lees dan eens de verhalen van Robert, mevrouw Van Veen en van Lydia.

Formulierenhulp

Nederland zit vol met wetten, regels en voorzieningen. Om erachter te komen of u recht heeft op een regeling, moet u vaak eerst een formulier invullen. Dat kan gaan om een formulier van de overheid of van een verzekering. Soms is het lezen en begrijpen van deze belangrijke formulieren ingewikkeld. Vindt u dat inderdaad lastig? Het sociale team kan u in contact brengen met Schuldhulpmaatje of Humanitas voor ondersteuning.

Stichting Welzijn Steenderen

Woont u in het gebied Steenderen, Baak, Toldijk, Olburgen, Rha of Bronkhorst? Dan heeft u ook de keuze om gebruik te maken van de Formulierenhulp van Stichting Welzijn Steenderen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Welzijn Steenderen via telefoonnummer (0575) 45 00 29 of contact@welzijnsteenderen.nl

Lees ook