Tijdelijk in het buitenland

Staat u in een Nederlandse gemeente ingeschreven maar verblijft u tijdens de Europese Parlementsverkiezing op 6 juni 2024 tijdelijk in het buitenland dan heeft u twee mogelijkheden om uw stem uit te kunnen brengen.

  • U kunt uw stem uitbrengen via een volmacht. U geeft dan een machtiging aan een andere kiezer om uw stem uit te brengen. De aanvraag loopt via de gemeente waar u op 23 april 2024 ingeschreven staat en als kiezer bent geregistreerd.
  • U kunt er ook voor kiezen uw stem uit te brengen door middel van briefstemmen voor kiezers buiten Nederland. Hiervoor moet u een aanvraag indienen bij de gemeente Den Haag. Dat kan via een formulier op de website van de gemeente Den Haag. Uw aanvraag moet uiterlijk op vrijdag 10 mei 2024 om 23.59 uur (Nederlandse tijd) bij de gemeente Den Haag binnen zijn.

Stemmen als u in het buitenland woont

Als u in het buitenland woont en niet meer staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente, Bonaire, Sint Eustatius of Saba, kunt u alleen stemmen bij verkiezingen voor raadgevende referenda, de Tweede Kamer en het Europees Parlement.

De gemeente Den Haag regelt de verkiezingen voor alle kiezers buiten Nederland. Ga voor meer informatie naar de pagina Kiezers buiten Nederland op de website van de gemeente Den Haag.