Uittreksel persoonsgegevens BRP

De gemeente houdt gegevens over haar inwoners bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Soms hebt u een uittreksel van deze persoonsgegevens nodig. In het uittreksel staan in ieder geval uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Vraag het uittreksel aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Bent u geëmigreerd lees dan de informatie onder 'Extra informatie'.

DigiDUittreksel persoonsgegevens aanvragen (met iDeal)

Bij het aanvragen van een uittreksel heeft u DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? U kunt uw DigiD-inlogcode aanvragen op www.digid.nl. U kunt hier ook terecht voor vragen en antwoorden. U moet ook direct online betalen met iDEAL.

Aanvragen door bedrijf

Als notaris en advocatenkantoor kunt u bij ons een aanvraag doen voor een uittreksel BRP. Daarvoor heeft u eHerkenning nodig. Heeft u geen e-Herkenning? Op www.eherkenning.nl leest u hoe u dit aan kunt vragen.

eHerkenningUittreksel persoonsgegevens aanvragen (met iDEAL)

Welke uittreksels kunt u aanvragen:

  • Een standaard uittreksel: hierop staan uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.
  • BSN-verklaring: een uittreksel waarop ook u Burgerservicenummer staat.
  • Een internationaal uittreksel: deze vraagt u aan als u een uittreksel nodig heeft voor in het buitenland.
  • Een uittreksels ouderlijk gezag: een uittreksel met de persoonsgegevens van uw kind en oudergegevens inclusief een Engelse vertaling.
  • Een uittreksel adreshistorie: hierop staan uw actuele en historische adresgegevens. Deze heeft u nodig voor bijvoorbeeld aanvraag van een huurwoning.
  • Heeft u nog andere gegevens nodig? Kies dan in de aanvraag voor ‘anders’ en geef aan welke gegevens u nodig heeft.

Geef in de aanvraag aan:

  • waarvoor u het uittreksel nodig heeft
  • welke gegevens u op het uittreksel wilt hebben naast uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum.

Kosten

De kosten voor een uittreksel uit het BRP bedragen € 13,80. Voor een internationaal uittreksel betaalt u € 16,60.

Hoe lang het duurt

Na een correcte aanlevering van de benodigde informatie, krijgt u het uittreksel (per post) binnen 3 werkdagen thuis gestuurd. U hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis te komen.

U kunt ook een afspraak maken om het uittreksel in het gemeentehuis aan te vragen. U krijgt het uittreksel dan direct mee.

Niet meer ingeschreven in Nederland

Staat u niet meer ingeschreven op een adres in Nederland? Of woont u niet meer in Nederland en heeft u een verklaring nodig? Dan kunt u hiervan een uittreksel aanvragen bij een van de RNI loketgemeenten.

Goed om te weten

U kunt iemand anders machtigen om het uittreksel aan te vragen en/of af te halen. Gebruikt u hiervoor het formulier 'Machtiging voor aanvragen of ophalen uittreksel of verklaring'. Bij de aanvraag zijn geldige identiteitsbewijzen van u en van de gemachtigde nodig.

Afschrift of uittreksel

Op een uittreksel BRP staan alleen de persoonsgegevens. Een afschrift burgerlijke stand is een kopie van de akte met een stempel en handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Extra informatie

Bent u op of na 1 oktober 1994 uitgeschreven als inwoner van Nederland? Dan kunt u bij een aantal landelijk vastgestelde gemeenten een uittreksel uit de Registratie Niet Ingezetenen (RNI) aanvragen met uw vertrekgegevens. U wordt dan ingeschreven als niet-ingezetene.

Uitgeschreven als inwoner van Nederland voor 1 oktober 1994?

Met onderstaand PDF-formulier kunt u dan een uittreksel bij ons aanvragen nadat u het bewijs van uitschrijving in uw bezit heeft.