Wil jij weten wat een gemeenteraad doet en kan? Of hoe jij zelf invloed kunt uitoefenen op het beleid van de gemeente? Denk je wel eens dat jij dat beter zou kunnen? Doe dan mee aan onze gratis cursus Politiek Actief. Wie weet ben je hierna wel zo geïnspireerd geraakt dat je zelf actief wilt worden in de Bronckhorster politiek. De cursus start op 27 mei en bestaat uit 6 bijeenkomsten.  

Voor wie?

De cursus Politiek Actief is voor inwoners die meer willen weten over de gemeente(-politiek), of die misschien zelf actief willen worden in de lokale politiek. Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Welke invloed kun je als raadslid uitoefenen op het beleid. Allemaal vragen waar jij in deze cursus antwoord op krijgt. De cursus en het lesmateriaal zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking. Iedereen is welkom!  

Stagelopen  

Je ontvangt na de cursus een certificaat en je krijgt de mogelijkheid om stage te lopen bij één van de raadsfracties in onze gemeente. En als dat naar meer smaakt, kun je politiek actief worden!

Programma

Naast theoretische kennis, verbeter je ook je vaardigheden, zoals debatteren. Je ontmoet lokale politici om ervaringen uit de praktijk te horen. Als afsluiting volg je samen een raadsvergadering!  

DatumOnderwerp 
Maandag 27 meiIntroductie en kennismaking
Woensdag 5 juniHoe werkt de gemeente?
Maandag 10 juniHoe werkt de gemeenteraad? Speeddaten met raadsleden
Maandag 17 juniTraining debatteren
Maandag 24 juniGemeentefinanciën in vogelvlucht
Donderdag 4 juliBijwonen raadsvergadering

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je je aanmelden? Bekijk meer informatie op www.bronckhorst.nl/politiekactief of meld je meteen aan. Aanmelden kan tot en met 15 mei 2024. Neem voor vragen contact op met de griffie via (0575) 75 02 50 of via griffie@bronckhorst.nl.

Aanmelden cursus Politiek Actief