Evenement organiseren

Wilt u een activiteit organiseren die voor publiek toegankelijk is? Voor kleine evenementen volstaat het indienen van een melding. Voor grotere evenementen moet u een aanvraag indienen voor een evenementenvergunning.

Let op: U kunt geen materialen (verkeershekken, dranghekken, verkeershesjes) van de gemeente Bronckhorst reserveren in het aanvraagformulier. Na het indienen van de aanvraag kunt u gemeentelijke materialen reserveren. Wij reserveren de materialen niet voor u!

Vergunningcheck

Organiseert u voor het eerst een evenement of twijfelt u of u voor uw evenement een vergunning nodig heeft of dat een melding voldoende is? Doe dan de vergunningcheck. U wordt daarin geleid naar het juiste formulier.

Direct online melden of aanvragen

Weet u al of u een vergunning nodig heeft of dat een melding voldoende is, dan kunt u dit direct online regelen. Maak uw keuze uit onderstaande formulieren.

Klein evenement of activiteit melden (met of zonder DigiD)

Evenementenvergunning aanvragen (met of zonder DigiD)

Voor het organiseren van een evenement kan veel informatie nodig zijn. U kunt het formulier niet tussentijds opslaan. Daarom is het raadzaam om de informatie te verzamelen voordat u een aanvraag voor een evenementenvergunning start. Deze informatie kunt u vinden op de pagina Welke gegevens zijn nodig voor een aanvraag evenementenvergunning?

Kosten

De gemeente brengt geen kosten in rekening voor het behandelen van een melding of vergunningaanvraag.

Wat gebeurt er als ik een melding of vergunning heb ingediend?

Alle informatie over de procedure en beslistermijnen leest u op de pagina 'Procedure evenementenaanvraag'.

Goed om te weten

Ontheffing Alcoholwet

Meestal mogen alleen horecabedrijven met een alcoholvergunning alcohol schenken. Wilt u bij een evenement alcohol verkopen, zoals bier, wijn, port of sherry? Dan moet u een ontheffing aanvragen. U mag geen alcohol verkopen aan kinderen jonger dan 18 jaar. Op het evenement mag u geen sterke drank (>15% alcohol) verkopen. Aandachtspunten bij het aanvragen van een ontheffing zijn:

  • Er moet sprake zijn van een bijzondere gelegenheid of evenement
  • De bijzondere gelegenheid is van tijdelijke aard (maximaal 12 aaneengesloten dagen)
  • De ontheffing geldt voor het schenken van zwak alcoholhoudende drank. Dit is drank met 15% of minder, alcohol
  • De leidinggevende drankverstrekking moet minstens 21 jaar oud zijn en hoeft niet in het bezit te zijn van een verklaring sociale hygiëne
  • De leidinggevende drankverstrekking moet tijdens de op de ontheffing genoemde schenktijden, persoonlijk aanwezig zijn

Wilt u alcohol schenken op een besloten feest? Dan hoeft u geen alcoholvergunning of ontheffing aan te vragen.