Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Themabijeenkomst Omgaan met mensen met autisme

  Op 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur organiseren we een themabijeenkomst over autisme. De avond is bedoeld voor naasten van volwassenen met autisme en vindt plaats bij Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo (Gld).

 • Cursus Omgaan met mensen dementie

  Wij bieden een cursus aan voor naasten van mensen met dementie. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, die plaatsvinden op 25 oktober, 8 november, 22 november en 6 december van 13.30 tot 15.30 uur. Alle cursusdagen zijn bij Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo (Gld).

 • Kunstzinnige inwoners opgelet!

  Zoekt u als kunstenaar uit onze gemeente een mogelijkheid om uw werk te presenteren aan een breed publiek? Dan hebben wij een mooie ruimte voor u in de aanbieding. Wij bieden in 2019 wederom 4 kunstenaars de gelegenheid om 3 maanden hun werk te exposeren in de vergadervleugel van het gemeentehuis. Hier is ruimte voor ongeveer 10 (hangende) werken. De expositieruimte is een openbaar deel van het gebouw, waar veel gasten van de gemeente over de vloer komen.

 • Werkzaamheden Kruisdijk, Vorden

  Vanwege werkzaamheden sluiten we de Kruisdijk af, tussen de Baakseweg en de Strodijk, van 22 oktober t/m 30 november 2018. Aanwonenden en de hulpdiensten kunnen met enige hinder gebruik maken van de weg. Helaas kunnen wij de periode van afsluiting niet helemaal exact aangeven, omdat er omstandigheden kunnen zijn die de werkzaamheden kunnen vertragen of versnellen. Bijvoorbeeld weersomstandigheden.

 • Veilig buitengebied Bronckhorst: Geef uw tips!

  In Bronckhorst is in 2017 de pilot 'Keurmerk Veilig Buitengebied Hengelo en Vorden' gestart. Doel is om het buitengebied veilig te maken en te houden. Met succes: het buitengebied Vorden-Hengelo ontving als eerste het keurmerk veilig buitengebied. Het is tijd om uit te breiden naar de rest van het buitengebied!

 • Denk mee over een energieneutraal Bronckhorst in 2030

  We gebruiken allemaal energie en dat willen we ook in de toekomst blijven doen. Hoe wonen en werken we dan later, als we dat niet meer kunnen doen met aardgas, olie of kolen? Wat betekent dit voor ons eigen huis, eigen straat, buurt, dorp en gemeente? Hoe gaat ons landschap er dan uitzien? En waar moeten we beginnen?

 • Informatiebijeenkomsten over speelplekken in Hengelo

  In onze gemeente wonen steeds minder kinderen. Daarom gaan wij minder speeltoestellen beheren. Ons uitgangspunt is in elke ‘speelwijk’ één centrale speelplek met uitdagende toestellen. Binnenkort gaan wij met de speelplekken in Hengelo aan de slag. Woont u in Hengelo? Dan wilt u misschien weten wat dat betekent voor de speelplek in uw buurt. Daarvoor organiseren wij een informatieavond en een inloopmiddag.

 • Pilot met praktijkondersteuning of specialistische ondersteuning jeugd GGZ bij huisartsen krijgt vervolg

  In 2016 startten we met een pilot, waarbij huisartsen ondersteund worden bij het signaleren en behandelen van psychosociale en psychiatrische problemen bij jeugdigen. Deze ondersteuning is in de vorm van praktijkondersteuners jeugd GGZ en specialistische ondersteuners kinder- en jeugdpsychiatrie. Nu, twee jaar later, willen we de pilot voortzetten van 2019 tot 2021. De huisartsen die nog niet meedoen, kunnen aansluiten.

 • Onze combinatiefunctionarissen blijven schakel tussen verenigingen en organisaties

  B en w besloten 9 oktober 2018 de inzet van combinatiefunctionarissen te verlengen. Een combinatiefunctionaris legt verbindingen tussen sport en onder andere onderwijs, welzijn, cultuur en buitenschoolse opvang. Hun uitdaging is sportverenigingen te versterken, kunst en cultuur naar mensen toe te brengen en het aanbod van sport en bewegen te vergroten. Met als doel een gezonde en actieve leefstijl te bevorderen.

 • Aanpassing onderdeel voetbalvelden in toekomstige huisvesting voortgezet onderwijs Vorden

  B en w stelden dinsdag 9 oktober 2018 een bestuursopdracht vast met betrekking tot het onderzoek naar de toekomstige huisvesting van het voortgezet onderwijs (VO) in Vorden. In de bestuursopdracht zijn enkele kaders vastgelegd en staat beschreven op welke wijze het onderzoek uitgevoerd gaat worden.

 • TIP: Laat u inspireren tijdens de Achterhoekse Duurzame Huizenroute

  Op 3 november tussen 11.00 en 15.00 uur vindt de Achterhoekse Duurzame Huizenroute plaats. In de hele Achterhoek stellen deelnemers hun duurzame woning, boerderij, schuur, kantoor, park of ander object voor u open.

 • Asbesttrein informatieavond op 25 oktober

  Graag ondersteunen wij bewoners van het buitengebied bij de asbestsanering op hun terrein. We werken hiervoor samen met de stichting Asbesttrein. Op 25 oktober is er een informatieavond in het ’t Witte Paard in Zelhem voor bewoners van het buitengebied tussen Hummelo, Keijenborg, Zelhem en Hengelo.

 • Evi Otten uit Halle-Heide gekozen als eerste jeugdburgemeester van Bronckhorst

  Burgemeester Besselink en jeugdburgemeester Evi Otten

  Op onze oproep ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ onder leerlingen van groep 7 van de basisscholen in de gemeente kregen we 12 aanmeldingen. Prachtig! De aanmeldingen waren voorzien van mooie motivaties en een jury vroeg hen allemaal om via een korte presentatie en het verdedigen van enkele stellingen in een kort debat te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Evi Otten uit Halle Heide kwam hiervan als winnaar uit de bus en wordt tijdens de raadsvergadering op 8 november in het gemeentehuis officeel benoemd.

 • Winnaars Bronckhorster Duurzaamheidsprijs en Duurzame Ster 2018 bekend

  Woensdag 10 oktober, op de dag van de duurzaamheid, maakten we bekend dat Inge Kuiperij uit Zelhem de Bronckhorster Duurszaamheidsprijs voor volwassenen heeft gewonnen. De energiecoöperatie Wichmond -Vierakker werd onderscheiden als Duurzame ster van 2018. Dit gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst in het gemeentehuis in Hengelo. Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid reikte de prijzen uit.

 • Nieuwe baan voor raadsgriffier Mariëlle van der Leur

  Raadsgriffier Mariëlle van der Leur gaat na 6 jaar de gemeente Bronckhorst verlaten. Per 1 januari gaat ze werken als strategisch bestuursadviseur voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle. De gemeenteraad gaat op zoek naar een nieuwe raadsgriffier. Haar functie zal tijdelijk worden ingevuld tot haar opvolger bekend is.

 • Hé, doe de deur dicht!

  De komende weken zijn de brandpreventieweken. Een goed moment om stil te staan bij de brandveiligheid van uw huis. Wist u bijvoorbeeld dat 70% van de huizen een rookmelder heeft, maar dat 45% van de melders het maar doet en dat 35% op de juiste plek hangt?

 • Voormalige Schildersoordschool in Zelhem wordt gesloopt

  Luchtfoto van de Schilderoordschool in Zelhem

  De afgelopen vier jaar is de voormalige Schildersoordschool in Zelhem verhuurd voor onderwijsdoeleinden en aan kunstenaars en creatieve ondernemers. Ook de voedselbank huurde een ruimte. De verhuurperiode liep tot 1 oktober 2018. We gaan het gebouw nu klaarmaken voor sloop.

 • Ga mee met rondleiding op begraafplaats Zelhem

  Begraafplaatsbeheerder Theo Janssen

  Wilt u eens een kijkje nemen op de begraafplaats in Zelhem? Dat kan! Op 21 oktober 2018, vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, organiseert beheerder Theo Janssen een rondleiding op deze begraafplaats. Tijdens de rondleiding vertelt hij u alles wat u wilt weten over de geschiedenis van de begraafplaats, begraven en asbestemming. Diverse praktische zaken zoals onderhoud begraafplaatsen, verlengen van grafrechten, speciale wensen en tarieven komen daarbij aan bod. Aanmelden voor de rondleiding is niet nodig.

 • Doet u al mee aan ons inwonerspanel?

  De gemeente wil graag weten wat voor u belangrijk is. Daarom vragen wij u via ons inwonerspanel ‘Bronckhorst Spreekt’ naar uw mening, daarmee krijgen wij een goed beeld van wat er bij u leeft. Drie tot vier keer per jaar stellen wij onze panelleden vragen over allerlei onderwerpen die in onze gemeente spelen. Door uw mening te geven, helpt u ons om de juiste keuzes te maken voor Bronckhorst.

 • Stem op solarpark De Kwekerij of Baakse Beek-project

  Bronckhorst is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2018. Met maar liefst twee prachtige projecten: Landgoederenzone Baakse beek in Vorden e.o. en NL Solarpark De Kwekerij in Hengelo. Uw stem kan er voor zorgen dat we de publieksprijs winnen!

 • Wegwerkzaamheden in oktober

  Vanwege diverse werkzaamheden worden er in oktober in Zelhem en Hoog-Keppel wegen (gefaseerd) afgesloten.

 • De bladkorven staan er weer!

  Ook dit jaar kunt u weer gebruik maken van de bladkorven. Op 200 plaatsen in nagenoeg alle kernen en buurtschappen van de gemeente staan weer onze speciale, tijdelijke korven, waar u het bladafval uit uw tuin gratis naartoe kunt brengen. Dat scheelt ruimte in uw groene container! We legen de korven wekelijks en na de bladperiode (de week voor Kerst) halen we ze weer weg. 

 • Modder op de weg? Gas los!

  Het oogstseizoen is begonnen. Landbouwvoertuigen rijden af en aan door het buitengebied om de oogst van het land te halen. In combinatie met natte weersomstandigheden kan er modder op de weg achterblijven. Dit leidt tot gladde wegen, wat gevaarlijke verkeersituaties kan opleveren. Oppassen geblazen dus!

 • Lekker Wonen Beurs op 3 november 2018

  Waar moet je beginnen om je huis energiezuinig en duurzaam te maken? Zonnepanelen, warmtepompen, isolatie: op zaterdag 3 november hoort u er alles over op de Lekker Wonen Beurs. Bij Rabobank Graafschap aan de Ambachtstraat 4 in Doetinchem wordt de gratis toegankelijke beurs over slim en duurzaam (ver)bouwen georganiseerd tussen 10.30 en 15.30 uur.

 • Waardeer uw mantelzorger met 100 euro van de gemeente

  Hebt u een naaste of bekende die het voor u mogelijk maakt dat u thuis kunt blijven wonen? Bijvoorbeeld omdat diegene uw boodschappen doet, regelmatig voor u kookt of schoonmaakt? Dan waardeert u dat natuurlijk enorm. Ook de gemeente waardeert de inzet van deze mantelzorgers en realiseert zich dat zij onmisbaar zijn voor veel inwoners. Daarom kunnen mantelzorgers in Bronckhorst (net als voorgaande jaren) 100 euro ontvangen van de gemeente. Een bedrag dat hij/zij naar eigen inzicht kan besteden. U kunt uw mantelzorger vanaf nu aanmelden.

Archief