Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Wat te doen bij stormschade

  Het KNMI heeft voor vanmiddag code geel afgekondigd voor Gelderland. Er is kans op onweersbuien met hagel, plaatselijk windstoten van 60-75 km/u en veel neerslag in korte tijd.

 • Nomineer nu uw favoriete ondernemer/bedrijf voor de Publieksprijs voor Ondernemers!

  Ondernemers zijn belangrijk voor onze gemeente. Ze zorgen voor de werkgelegenheid van onze inwoners, maar dragen ook in belangrijke mate bij aan de leefbaarheid in de kernen. Denk aan sponsoring van diverse activiteiten en sportverenigingen. Onze gemeente wil graag haar waardering uitspreken voor de ondernemers in Bronckhorst. Daarom organiseren we dit jaar voor het eerst, samen met een werkgroep van enkele ondernemers, de uitreiking van de Ondernemer van het Jaar prijs.

 • Ondernemers praat mee! 31 mei bijeenkomst over toekomstige werklocaties

  Bent u ondernemer? Dan nodigen wij u graag uit voor een bijeenkomst over toekomstige werklocaties in de gemeente op 31 mei van 19.30 – 21.00 uur in het gemeentehuis in Hengelo (Gld).

 • Rijbewijs online aanvragen vanaf najaar mogelijk

  In samenwerking met de RDW starten wij in het najaar met het digitaal aanvragen Rijbewijs (DAR). Dat betekent dat u vanaf dit najaar het aanvragen van uw rijbewijs of het toevoegen van een categorie online kunt regelen. U hoeft straks maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis te komen, alleen om het rijbewijs op te halen. De kosten blijven gelijk. 

 • Jan de Beij uit Baak koninklijk onderscheiden

  Op 11 mei ontving Jan de Beij uit Baak (83 jaar) een koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau). De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Marianne Besselink, tijdens een speciale dienst in de Anglicaanse kerk St. Mary’s church in Diepenheim. Jan de Beij is vanaf 1958 actief in de Anglicaanse kerk in Nederland.

 • Leuke, praktische taallessen voor Oekraïners

  Voor Oekraïners die graag wat praktische woorden Nederlands leren om zich in het dagelijks leven mee te redden, organiseren we voor hen in het speciale steunpunt aan de Kerkstraat 15 in Hengelo een leuke taalles. Dit is iedere donderdag van 10.00-11.00 uur. De les wordt gegeven door een Nederlandse docente die Engels spreekt en er is een Oekraïense tolk. Het is gratis en laagdrempelig.

 • Woont de wolf in de Achterhoek?

  Steeds vaker wordt de wolf gezien in de Achterhoek, onder andere in Zelhem en Vorden. Wat moet u doen als u een wolf tegenkomt? De kans om in Nederland een wolf in het wild tegen te komen, is heel erg klein. Wolven zijn schuw en laten zich niet makkelijk zien.

 • Rioolverstopping, wat te doen?

  De gemeente zorgt voor het onderhoud van het gemeentelijke rioolstelsel. Ondanks dit onderhoud bestaat de kans op storingen. Een rioolverstopping is vervelend en natuurlijk wilt u dat zo snel mogelijk oplossen. Waar u terechtkunt en waar u rekening mee moet houden, leest u hier.

 • Gemeentehuis gesloten ivm feestdagen

  Vanwege de feestdagen en een personeelsdag is het gemeentehuis in april en mei op diverse dagen gesloten.

 • Formulierenhulp Bronckhorst

  Nederland zit vol met wetten, regels en voorzieningen. Om erachter te komen of u recht heeft op een regeling, moet u vaak eerst een formulier invullen. Dat kan gaan om een formulier van de overheid of van een verzekering. Soms is het lezen en begrijpen van deze belangrijke formulieren ingewikkeld. Vindt u dat inderdaad lastig? Ga dan langs Formulierenhulp Bronckhorst.

 • Bronckhorst doet mee aan landelijke week van de jonge mantelzorgers

  Leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers op 1 en 4 juni. In de eerste week van juni is het de landelijke week van de jonge mantelzorger. Ook in onze gemeente besteden we dan extra aandacht aan de jonge mantelzorgers. Wanneer ben je eigenlijk een jonge mantelzorger? Als je helpt met de zorg voor je familie, of je maakt je hier veel zorgen over.

 • Stacaravans voor opvang Oekraïense vluchtelingen op 2 locaties in Vierakker

  Het kabinet heeft alle veiligheidsregio’s en gemeenten verzocht voor de wat langere termijn gemeentelijke opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne in te richten. Hiervoor hebben we onder meer 7 stacaravans aangekocht. In overleg met de eigenaren is besloten dat deze op camping ’t Boshuis aan de Boshuisweg 8 (5 stacaravans, vanaf begin juni) en een perceel bij boerderijwinkel Den Vierakker aan de Kapelweg 14 (2 stacaravans, vanaf juli) in Vierakker komen.

 • De Pas Erin! Wandelchallenges met een thema

  Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Het maakt ons o.a. weerbaarder tegen virussen, zoals corona. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen ervoor dat je lekker in je vel zit en meer energie hebt. En het is beter voor je (bloedsuiker)waarden. Wandel je met ons mee? In mei en juni starten onze combinatiefunctionarissen Sport op 4 plekken met de wandelchallenges.

 • Half mei start met ecologisch maaien van bermen

  Onze gemeente hecht veel waarde aan het herstel van de biodiversiteit. Daarom starten we in mei en juni met het ecologisch maaien van bermen, greppels en slootkanten. De eerste maaironde volgens dit nieuwe ecologische bermbeheer begint op 16 mei. Daardoor krijgen planten en dieren meer kansen en gaan de bermen er anders uitzien.

 • Belangrijke informatie als u betrokken bent bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen

  In de bibliotheek in Hengelo hebben we samen met Vluchtelingenwerk een steunpunt voor Oekraïense vluchtelingen ingericht. Hier is elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur een inloopspreekuur. Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen er terecht met hun vragen.

 • NL-Alert ingezet bij brand recyclingbedrijf

  Ontvangt u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen! Het alarmmiddel NL-Alert is op 1 mei nog ingezet bij een brand op het terrein van een recyclingbedrijf in Eibergen. In het NL-Alert lazen omwonenden van de brand en dat zij vanwege de rook ramen en deuren moesten sluiten en de ventilatie moesten uitschakelen.

 • Brandweerposten zoeken collega’s! Kom naar de inloopavond op 23 mei!

  De brandweerposten Hengelo (Gld), Steenderen, Vorden en Zelhem kunnen nieuwe collega’s gebruiken. Wilt u ook een uitdagende hobby met belangrijke maatschappelijke waarde? Kom kijken tijdens de inloopavond op 23 mei van 19.30-22.00 uur. De aanwezige brandweermensen beantwoorden al uw vragen graag en u mag alvast aan de slag tijdens een oefening.

 • P10 steunt lokale initiatieven met de Henk Aalderink-prijs

  Hebt u een initiatief dat bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland? Doe dan mee aan de Henk Aalderink-prijs die is opengesteld door de P10, het samenwerkingsverband van dertig grote plattelandsgemeenten. Met de prijs worden inwoners beloond die zich inzetten voor hun dorp of gemeenschap met een vernieuwend en duurzaam initiatief. De winnaar krijgt 2.000 euro!

 • Thema-avond voor mantelzorgers op 24 mei

  Op 24 mei organiseren we een thema-avond voor mantelzorgers uit Bronckhorst. Sociaal consulenten Rob en Sanne geven uitleg over hoe de gemeente mantelzorgers kan ondersteunen. Ook beantwoorden we graag vragen die u wellicht heeft.

 • Onderhoud asfaltwegen

  onderhoud asfaltwegen

  Op verschillende plekken in de gemeente voert aannemer Van Gelder, in opdracht van ons, onderhoud uit aan wegen of gedeelten daarvan. De onderhoudswerkzaamheden verschillen per weg of straat. We repareren het asfalt en leggen op enkele plekken grasbetonstenen.

 • Jeugdactiviteit! Doe mee aan de MTB/Dikke banden clinics!

  Ben je graag buiten? Niet bang om vies te worden? Vind je met je fiets crossen door het bos leuk? Wil je je fietstechniek verbeteren? Doe dan mee aan de MTB/Dikke banden clinics! Meedoen kan vanaf groep 3 t/m 12 jaar en is gratis!

 • Informatie over het coronavirus

  Op de pagina 'Informatie over het coronavirus' vindt u alle (landelijke) maatregelen op een rij. Ook vindt u hier informatie en regelingen voor ondernemers en verenigingen of leest u wat u zelf kunt doen of beter kunt laten.

 • Wij werken op afspraak

  Gemeente Bronckhorst werkt op afspraak. Vooral nu met coronavirus willen we u en ons hier aan houden. Wij zijn alle werkdagen geopend. Ga naar www.bronckhorst.nl/afspraak. Volg de stappen. Bij de afspraak vindt u ook een lijstje met zaken die u nodig hebt voor de afspraak. Handig! Zo komt u goed voorbereid aan de balie. Geen internet? Bel dan (0575) 75 02 50. Dan maken wij in overleg met u een afspraak. Informatie over het coronavirus en onze dienstverlening vindt u op de pagina 'coronavirus'.

Archief