Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • LET OP: Tijdig aanvragen van toestemming voor evenementen is nodig

  De coronamaatregelen zijn versoepeld en er mogen onder voorwaarden weer evenementen worden georganiseerd. In verband met geldende coronamaatregelen en toetsing van de aanvragen is het nodig dat u een aanvraag uiterlijk 3 weken voordat het evenement plaatsvindt, bij ons indient.

 • Nominaties Monumentenprijs Bronckhorst 2020 bekend

  In 2020 reiken wij voor de tweede keer de Monumentenprijs uit voor een pand of object dat het afgelopen jaar fraai is gerestaureerd of waarbij groot onderhoud is gepleegd. In 2019 werd de eerste Bronckhorster monumentenprijs uitgereikt aan de eigenaar van de eekschuur in Hummelo.

 • Van 13 t/m 31 juli 2020 verkeershinder tussen Kranenburg en rotonde N319/N315 bij Ruurlo

  Provincie Gelderland werkt aan de N319 tussen de N314 bij Warnsveld en de Groenloseweg in Ruurlo. Het gaat om werkzaamheden in het kader van groot onderhoud. Tegelijkertijd past Gelderland de weg aan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Van 13 juli tot en met 31 juli is het deel tussen Kranenburg en de rotonde N319/N315 bij Ruurlo aan de beurt.

 • Problemen thuis? Neem contact op met Veilig Thuis

  U zit met trillende handen aan de keukentafel, omdat uw partner bijna thuis komt. Of uw zoontje probeert zichzelf onzichtbaar te maken, zodat uw partner geen aanleiding heeft om wéér boos op hem te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Slachtoffers en plegers vinden het vaak moeilijk om erover te praten of hulp te zoeken. Kinderen zijn vaak te jong om voor zichzelf op te komen. Ook voor ouderen die afhankelijk zijn van anderen is dat lastig. 

 • Let op! Ontwerpbestemmingsplannen met diverse aanpassingen vanaf 2 juli ter inzage

  Vanaf 2 juli 2020 liggen er drie veegplannen (gedurende 6 weken) in ontwerp ter inzage. In een zogeheten ‘veegplan’ worden meerdere aanpassingen in een bestemmingsplan gelijktijdig beoordeeld, in procedure gebracht en tenslotte aan de gemeenteraad voorgelegd. In oktober 2020 neemt de gemeenteraad een besluit over de veegplannen.

 • Wij verlagen de bermen

  De komende tijd verlagen we op verschillende plekken de bermen. Dat doen we om de afvoer van water te verbeteren. Op sommige plekken zijn de bermen te hoog geworden. Dit komt vooral door het maaisel van gras dat blijft liggen in de berm en zand en modder dat de berm in spoelt.

 • Verslag raadsvergadering 2 juli 2020

  Op 2 juli vond de tweede digitale vergadering van de gemeenteraad plaats. Lees dit hele artikel voor een verslag.

 • Inschrijving MKB-deal voor Achterhoekse ondernemers geopend

  MKB’ers met 10-100 medewerkers kunnen vanaf nu zich inschrijven voor de MKB-deal op www.8rhk.nl/mkbdeal. In twee jaar tijd is plek voor 100 Achterhoekse ondernemers om met elkaar te komen tot een verbeterplan voor het eigen bedrijf en zich zo samen in te zetten voor versterking van de regio. Vanaf half september 2020 start de eerste groep. De MKB-deal richt zich op het verhogen van de arbeidsproductiviteit van minimaal 5% (binnen twee jaar) bij de deelnemende bedrijven.

 • Jongere in Bronckhorst? Laat horen wat je bezighoudt

  Kjeld Kempers is onze jeugdburgemeester en kaart het graag voor je aan. Als jeugdburgemeester heeft hij verschillende taken. Zo zet hij zich onder andere in om de gemeente en kinderen dichter bij elkaar te brengen. Hij laat de mening van kinderen op het gemeentehuis horen en kijkt samen met de burgemeester en eventueel de gemeenteraad naar een oplossing.

 • Acht Bronckhorsters kregen lintje na uitgestelde Koningsdag lintjesregen

  De lintjesregen rond Koningsdag was dit jaar niet zoals gebruikelijk, vanwege corona. Digitaal zijn acht Bronckhorsters eind april 2020 van harte gefeliciteerd door burgemeester Besselink, maar hun lintje konden zij nog niet in ontvangst nemen. Daarvoor was vandaag, 3 juli 2020, landelijk aangewezen als de dag.

 • Raad kiest voor nieuwe VO school aan Almenseweg in Vorden, zonder combinatie met sporthal

  De gemeenteraad wil een nieuwe school voor voortgezet onderwijs in Vorden bouwen. Dat is de uitkomst van een uitgebreid debat over dit onderwerp 2 juli 2020 in de raad. Wethouder Hofman van onderwijs is zeer blij met dit besluit: “De bouw van een nieuwe school voor voortgezet onderwijs is belangrijk voor de toekomst van onze jeugd, de werkgelegenheid en leefbaarheid van Vorden en Bronckhorst! Heel mooi om te zien dat een zeer ruime meerderheid van de raad de school wil behouden en bereid is daarin te investeren.”

 • Dienstverlening gemeente vanwege coronavirus

  In Nederland zijn veel maatregelen van kracht vanwege het coronavirus. U vindt ze op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en op onze eigen pagina 'Informatie over het coronavirus'. Wij volgen de richtlijnen van de rijksoverheid. Hieronder ziet u welke acties wij onder andere nemen voor wat betreft onze dienstverlening en activiteiten waar we aan werken. 

 • Tips om natuurbranden te voorkomen

  In droge periodes kan een beginnende natuurbrand zich snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind. De meeste natuurbranden ontstaan door menselijk handelen. Daarom is uw gedrag of dat van de bewoners in uw instelling of gasten op uw camping belangrijk in het voorkomen en beperken van een natuurbrand. De veiligheidsregio heeft een aantal flyers met handige tips ontwikkeld om een natuurbrand te voorkomen en hoe u zichzelf en anderen kunt redden bij een natuurbrand.

 • Nieuw telefoonnummer en nieuwe website Dementienetwerk

  Het Dementienetwerk Zutphen-Lochem-Vorden e.o. ondersteunt ruim 10 jaar mensen met dementie en hun naasten bij dementie. Nu is er een algemeen telefoonnummer voor het Dementienetwerk: (0314) 35 71 16. En er is een nieuwe website die mensen met dementie en hun naasten de weg wijst: www.dementienetwerk.nl

 • Coronamaatregelen versoepelen per 1 juli

  Het kabinet versoepelt de coronamaatregelen. Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten per 1 juli 2020 een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

 • Bel 0800 12 02 voor een coronatest

  Iedereen met klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan zich laten testen op het virus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. De test kan aantonen of u het coronavirus op het moment van afnemen heeft. Daarom heeft testen alleen zin als u klachten heeft. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en geur? Bel het landelijke nummer 0800 12 02. U kunt via dit nummer een afspraak maken voor een test bij de GGD. Houd uw Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

 • Hijs 27 juni 2020 de vlag op Veteranendag

  Hijst u aanstaande zaterdag de Nederlands vlag voor onze veteranen? Op 27 juni is het Nederlandse Veteranendag. Het jaarlijkse moment om een eerbetoon te brengen aan de 100.000 Nederlandse veteranen. Dit jaar kunnen de meeste geplande activiteiten rondom deze dag helaas niet doorgaan vanwege corona. Daarom vragen we u om op 27 juni de vlag te hijsen en zo te laten zien dat u onze veteranen waardeert. Doen!

 • Informatie over het coronavirus

  Op de pagina 'Informatie over het coronavirus' vindt u alle (landelijke) maatregelen op een rij. Ook vindt u hier informatie en regelingen voor ondernemers en verenigingen of leest u wat u zelf kunt doen of beter kunt laten.

 • Wij werken op afspraak

  Gemeente Bronckhorst werkt op afspraak. Vooral nu met coronavirus willen we u en ons hier aan houden. Wij zijn alle werkdagen geopend. Ga naar www.bronckhorst.nl/afspraak. Volg de stappen. Bij de afspraak vindt u ook een lijstje met zaken die u nodig hebt voor de afspraak. Handig! Zo komt u goed voorbereid aan de balie. Geen internet? Bel dan (0575) 75 02 50. Dan maken wij in overleg met u een afspraak. Informatie over het coronavirus en onze dienstverlening vindt u op de pagina 'coronavirus'.

 • Energiecoaches gezocht!

  Vindt u het leuk om tips te geven voor een beter milieu én voor een lagere energierekening voor bewoners van huur- en koopwoningen in de Achterhoek? Hebt u ervaring met energie besparen in uw eigen woning? En hebt u wat tijd en energie als vrijwilliger over? Dan is Agem op zoek naar u!

Archief