Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Verkiezing Wandelgemeente van het jaar

  Na een geweldige inzet van inwoners en ondernemers van Bronckhorst is zojuist de poll voor de verkiezing Wandelgemeente van het jaar gesloten. Bronckhorst kwam hier als winnaar uit. Jan Engels, wethouder sport, recreatie en toerisme: "Dat is fantastisch, maar bepaalt helaas nog niet dat wij de verkiezing hebben gewonnen." De organisatie van de verkiezing, de Wandelkrant te Voet, maakt naast de poll naar aanleiding van een beoordeling die ze ter plaatse in zowel Bronckhorst, Hilvarenbeek als Goeree Overflakkee hebben gedaan, de definitieve afweging.

 • Snoeien populieren aan L. Dolfingweg Baak

  Op 21 april van 08.00 tot 17.00 uur snoeien we de drie markante populieren langs de L. Dolfingweg bij Baak. Een van de bomen is ernstig aangetast door een zwam, een andere hangt gevaarlijk over de weg. In overleg met het Steenderens Landschap is besloten om de bomen fors te snoeien. Daarmee kunnen we de drie bomen behouden voor de komende jaren. We snoeien ook de begroeiing onder de bomen, zodat de bomen vrijer komen te staan. De bocht in de L. Dolfingweg wordt overzichtelijker en veiliger. Tijdens de werkzaamheden sluiten we één weghelft af. Uiteraard proberen we de overlast tot een minimum te beperken.  

 • Ga mee met rondleiding op begraafplaats

  Wilt u eens een kijkje nemen op de begraafplaats in Steenderen? Dat kan! Op 29 april 2018, vanaf 11.00 uur tot ongeveer 12.30 uur, organiseert de beheerder, Theo Janssen, een rondleiding op deze begraafplaats.

 • Tijdelijke wegafsluiting Zelhem

  Wij sluiten van 23 t/m 26 april 2018 de Hengeloseweg, tussen de rotonde Rondweg en de Roosweg/Korenbloemstraat, in Zelhem af.

 • De raad vergadert op 26 april

  De gemeenteraad in vergadering

  Op 26 april 2018 vergadert de gemeenteraad in de raadzaal van het gemeentehuis. De openbare vergadering begint om 20.00 uur. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

 • Subsidie beschikbaar voor eigenaren gemeentelijke monumenten

  Tip: Voor eigenaren van gemeentelijke monumenten is het mogelijk subsidie aan te vragen voor de instandhouding en isolatie van het pand.

 • Bloemenmengsel voor mooie bloemenranden deze weken ingezaaid

  Deze weken zaaien we op verschillende plekken in Bronckhorst bloemenmengsel in, zodat er rond juni veel bloeiende randen van bebouwde kommen zijn in onze gemeente. Onder meer vanwege uw enthousiaste reacties op eerdere berichtgeving hierover zaaien we een aantal meer plekken in dan in voorgaande jaren, oa op grotere grasvelden en wadi’s en langs enkele randen van dorpskommen. Denk aan de Weth. Massinkstraat in Toldijk, Bronkhorsterweg (voormalige schoolterrein) in Steenderen, de wadi aan de Zomerweg in Achter-Drempt, Vrochteweg (rondweg) en Stegestuk (wadi) in Zelhem, Spoorpad (eerste gedeelte), Hoetinkhof en de Ruurloseweg (nieuwe rotonde) in Vorden. Op naar een mooie zomer!

 • Denksessie ‘Vorden groenste dorp van Nederland’

  Vorden is genomineerd als ‘Groenste dorp van Nederland’. De stichting Entente Florale heeft ons hiermee beoordeeld als kanshebber voor de titel! Vorden is een goed voorbeeld van hoe we ons in Bronckhorst samen met inwoners inzetten voor een mooie en gezonde leefomgeving, voor nu én de toekomst. Inwoners en organisaties zijn van harte welkom op 23 april 2018 om mee te denken over presentatie en uitwerking van de competitie.

 • €2.500 voor beste plattelandsfoto

  De P10 daagt fotografen uit te laten zien hoe levendig en bruisend het platteland is. Het netwerk van grote plattelandsgemeenten (waaronder Bronckhorst) bestaat 10 jaar en geeft met deze fotowedstrijd een bijzondere invulling aan de jaarlijkse Henk Aalderink-prijs. De fotograaf die het energieke platteland het best vastlegt, wint de prijs en krijgt € 2.500,-. Met de mooiste inzendingen stelt de P10 een tentoonstelling samen. Inzenden kan tot 1 mei 2018.

 • Voorlichtingsavond 'Veilig ouder worden'

  In samenwerking met Moviera verzorgt gemeente Bronckhorst op 25 april 2018 een voorlichtingsavond over het voorkomen van oudermishandeling. In deze voorlichtingsbijeenkomst krijgt u informatie over de signalen van ouderenmishandeling, wat u kunt doen en met wie u kunt samenwerken. Geïnteresseerden kunnen zich tot 20 april aanmelden.

 • Collegevorming starten met CDA en Gemeentebelangen Bronckhorst

  Informateur Annelies van der Kolk, aangesteld om de mogelijkheden voor de vorming van een bestuurscollege in Bronckhorst te onderzoeken, adviseert de partijen de coalitieonderhandelingen te starten tussen CDA en Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB). Wel moeten deze partijen eerst met elkaar in gesprek gaan om onderwerpen die er vanuit de vorige periode liggen met elkaar uit te spreken. Mogelijk kan GroenLinks toegevoegd worden aan de coalitiegesprekken. Tijdens een openbare bijeenkomst op 11 april 2018 lichtte zij het advies toe.

 • WhatsApp uw vraag aan ons!

  Heeft u een vraag aan de gemeente? Dan kunt u deze ook stellen via WhatsApp. WhatsApp is een veel gebruikt communicatiemiddel. Burgemeester Marianne Besselink: "Daar spelen we met deze service op in. We maken het u graag gemakkelijk om ons een vraag te stellen en daarop snel en persoonlijk antwoord te krijgen."

 • Informatie- en aanmeldavonden Glasvezel buitenaf

  Nog liever vandaag dan morgen glasvezel in het buitengebied! Inmiddels zijn de eerste weken van de campagne voorbij en de eerste abonnementen worden bij de dienstaanbieders afgesloten. Een mooi begin, maar we zijn er natuurlijk nog niet! Als we kijken naar andere succesvolle gebieden in de Achterhoek, kunnen we er vanuit gaan dat dit aantal abonnementen de komende weken zal stijgen. Inwoners willen zich eerst oriënteren met betrekking tot het aanbod van de dienstaanbieders.

 • Inschrijving woningbouw jongeren opnieuw open

  Nog enkele plaatsen beschikbaar! Ben je tussen de 18 en 30 jaar, een Bronckhorster in hart en nieren en wil jij een eigen woning bouwen? Kun je een hypotheek afsluiten? Grijp dan nu je kans! Speciaal voor jongeren maken we ruimte voor woningbouw op vijf locaties in de gemeente.

 • Verkiezing Dorpshuis/Buurthuis van het Jaar gaat van start

  Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Provincie Gelderland en Omroep Gelderland organiseren deze verkiezing. Lees verder voor het persbericht dat zij verzonen hebben. 

 • Wie verdient een jeugdlintje? Meld uw jonge held aan!

  De gemeente wil jongeren die iets bijzonders doen in Bronckhorst, en daarmee misschien wel een held zijn voor anderen in hun omgeving, in het zonnetje zetten door hen een jeugdlintje uit te reiken. Kent u een jongere/kind tot 18 jaar die dit verdient omdat hij of zij iets bijzonders doet?

 • Ondernemers welkom op bijeenkomst Vrijetijdseconomie

  De gemeente wil invulling geven aan de vrijetijdseconomie in Bronckhorst voor de komende jaren. Bent u als ondernemer actief op het gebied van recreatie en toerisme, dan nodigen we u van harte uit om hierover met ons van gedachten te wisselen.

 • Mooie duurzame buzz in Bronckhorst

  Goed om te horen. Er is in Bronckhorst weer een aantal mooie initiatieven ontplooid dat bijdraagt aan een duurzamere samenleving. Op 5 april 2018 was wethouder Jan Engels van duurzaamheid bij de officiële ingebruikname van 85 nieuwe zonnepanelen op het dak van het clubgebouw van de Keppelse Golfclub in Hoog-Keppel.

 • Drie brandweermannen koninklijk onderscheiden

  De jubilarissen van de Brandweer

  Uit handen van burgemeester Marianne Besselink ontvingen Theo Nibbeling uit Hengelo, Bennie Massen uit Zelhem en Henk Lubbers uit Hengelo op 6 april 2018 tijdens de feestelijke brandweeravond in het gemeentehuis in Hengelo een koninklijke onderscheiding (zij werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

 • De tweede ronde van Groep 8 aan de macht zit er op

  In deze tweede ronde zijn weer twee winnaars uit de bus gekomen: De Klimtoren uit Drempt, zij besteden hun prijs  aan een chill-/hangplek voor jongeren. De andere winnende school is de Dorpsschool uit Vorden. Zij willen de € 250,- besteden aan activiteiten voor ouderen in verzorgingshuizen.

Archief