Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • B en w de Boer Op, ook in Drempt

  Op verzoek van de dorpsraden van Hummelo, Keppel  en Drempt vervolgen b en w hun Boer Op-actie ook in Drempt voor inwoners van Drempt, Hummelo, Keppel en Eldrik. Op 30 augustus is een bijeenkomst in het Dorpshuis van Drempt om 20.20 uur. B en w gaan daar met inwoners in gesprek over wat er bij hen leeft en wat zij belangrijk vinden voor hun toekomst in Bronckhorst.

 • Leerlingen naar school met ZOOV

  Vanaf augustus 2017 worden leerlingen die via het leerlingenvervoer naar school gaan, door 'ZOOV School' gebracht. Daarmee is het vervoersaanbod van ZOOV opnieuw uitgebreid. ZOOV is het vervoersysteem van de Achterhoekse gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk. Sinds begin dit jaar verzorgt ZOOV het voormalige Regiotaxi-vervoer. Sinds augustus is daar het vervoer van de Wsw-medewerkers van Hameland en Laborijn bijgekomen en ZOOV School.

 • Inloopbijeenkomst 4 en 6 september houtsingels Vorden

  In mei organiseerden wij een informatieavond over het herstel van de houtsingels in Vorden. Aanwezigen konden tijdens die avond hen mening geven over dit onderwerp. Met die inbreng hebben wij een herstel- en onderhoudsplan opgesteld. Dit plan presenteren wij graag aan u tijdens twee inloopbijeenkomsten op 4 en 6 september.

 • Problemen thuis? Neem contact op met Veilig Thuis

  U zit met trillende handen aan de keukentafel, omdat uw partner bijna thuis komt. Of je probeert jezelf op de achtergrond te houden, zodat je ouders geen aanleiding hebben om wéér boos op je te worden. Jaarlijks zijn naar schatting een miljoen volwassenen en kinderen slachtoffer van geweld in huiselijke kring. Heeft u vragen over geweld in huiselijke kring of vermoedt u dat een gezin in uw omgeving er niet uit komt? Praat erover of bel gerust voor hulp en advies met ‘Veilig Thuis’

 • Penningmeester van een vereniging of organisatie?

  Vanaf nu kunnen verenigingen en organisaties weer de Participatie- en/of waarderingssubsidie aanvragen! Lees snel verder...

 • Loop ‘ns binnen bij onze gebiedsambtenaren tijdens hun spreekuren

  Heeft u ideeën voor uw woonomgeving, maar weet u niet bij wie u terecht kunt voor hulp om uw idee verder uit te werken? Heeft u iemand nodig om mee te denken over het organiseren van een bijeenkomst/activiteit? Wilt u weten wat er in omliggende dorpen gebeurt als het gaat om uw plannen/initiatieven en hoe u daarvan kunt leren of er wellicht bij aan kunt haken? Onze gebiedsambtenaren zijn u graag van dienst. Aarzel niet, loop bij ze binnen, de koffie staat klaar! Ze houden onder andere maandelijks een spreekuur.

 • Wil uw kind sporten, maar is het te duur? Vraag bijdrage aan

  De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten en zich cultureel kunnen ontwikkelen. Daarom zijn we aangesloten bij het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Gelderland. Deze fondsen zorgen ervoor dat kinderen die graag willen sporten of aan cultuur willen doen, maar dat niet kunnen omdat hun ouders te weinig geld hebben, toch kunnen meedoen. De fondsen betalen de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportvereniging of culturele aanbieder en vergoeden eventueel benodigde materialen en/of kleding. Voor sport is dit tot een maximum van € 225,- per jaar per kind. Voor cultuur is dit maximaal € 425,- per jaar per kind.

 • Zet uw sociaal idee in bloei!

  Overhandiging van de cheque

  Nieuwe zorg- en welzijnsinitiatieven (sociale ideeën) willen wij graag een kans geven. Daarvoor is tot en met 2018 een subsidie beschikbaar van in totaal € 750.000,-. Hebt u een idee of plan, waardoor mensen langer zelfstandig hun leven kunnen leiden of mee kunnen blijven doen in de maatschappij? En zijn bij de uitvoering van dit idee inwoners betrokken? Aarzel niet, zet uw sociaal idee in bloei!

 • Lening voor duurzame maatregelen non-profit organisaties

  In september beslist de gemeenteraad over het invoeren van een nieuwe stimuleringsregeling. Hiermee kunnen non-profit organisaties (verenigingen en stichtingen) een lening afsluiten voor het energiezuiniger maken van hun accommodatie.

 • Duurzaamheidslening nu ook voor zonnepanelen via postcoderoosproject

  Sinds 2016 bieden we inwoners de Duurzaamheidslening aan. Met deze lening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw eigen woning (mede)financieren. Bijvoorbeeld een warmtepomp, isolatie en/of zonnepanelen. B en w heeft besloten dat de Duurzaamheidslening nu ook aangevraagd kan worden om zonnepanelen aan te schaffen via de postcoderoosregeling.

 • Afvalinzameling en uw privacy

  Na een rechtzaak tegen de gemeente Arnhem over privacy en afvalinzameling ontstond onlangs een discussie over het gebruik van de afvalpassen. Graag informeren wij u over belangrijke privacy-aspecten bij de afvalinzameling in onze gemeente.

 • ROZ biedt advies en begeleiding aan ondernemers met schulden

  Ondanks dat de economie een herstel laat zien, zijn er nog altijd verschillende ondernemers met financiële problemen. Het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) kan deze ondernemers in veel gevallen helpen. Helaas blijkt dat er nog altijd geen of te laat beroep wordt gedaan op ondersteuning. De reden hiervoor is veelal ‘schaamte’, maar wie schulden heeft hoeft zich niet te schamen. Ondernemen kent immers pieken en dalen.

 • Wint u de Bronckhorster duurzaamheidsprijs?

  Wij zijn op zoek naar de meest duurzame ideeën in Bronckhorst. Tussen 10 juni en 10 september 2017 kan iedereen daarom zijn/haar ‘groene’ idee inzenden. Iedereen kan meedoen: alleen of als groep (school, straat, stichting, (sport)vereniging, kinderen én volwassenen). Lees er alles over op de pagina Duurzaamheidsprijs. Andere informatie over duurzaamheid vindt u op www.bronckhorst.nl/groengaon.

 • Brandveilig barbecueën

  Heerlijk: bij mooi weer met z’n allen in de tuin of bij de tent of caravan barbecueën. Gelukkig gaat het meestal goed. Maar wat doet u als de brandende barbecue omvalt of iemand vindt dat de barbecue niet snel genoeg brandt en er spiritus bij gooit? Maak gebruik van de volgende tips, dan blijft het leuk.

 • Snelheidsbeperking (30km) op de Banninkstraat en Riefelerdijk

  Als gevolg van de warme weersomstandigheden ontstaat gladheid en mogelijk opspattende stenen op de Banninkstraat en Riefelerdijk. Daarom is er een snelheidsbeperking van 30 km ingesteld. Op 21 juni worden werkzaamheden uitgevoerd om dit tegen te gaan. Hoe lang de snelheidsbeperking van kracht blijft is op dit moment niet duidelijk. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er wordt gekeken naar een duurzame oplossing voor dit terugkerende probleem.

 • Oriëntatietraining Sociaal ondernemen door ROZ

  Wat is sociaal ondernemen? Wat kan sociaal ondernemen voor u en uw (nog te starten) bedrijf betekenen? Voor alle ondernemers en starters die meer willen weten over dit onderwerp organiseert ROZ een oriëntatietraining Sociaal ondernemen op maandagavond 12 juni 2017 van 19.00 - 21.30 uur in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Archief