Nieuws

Bent u op zoek naar de bekendmakingen zoals van vergunningen en bestemmingsplannen, kijk dan op onze pagina bekendmakingen.

 • Kastanje maakt plaats voor ‘agri-sluis’ in Halle

  De gemeente maakt de kruising van de Halle-Heideweg met de Halsedijk in Halle veiliger voor afslaande vrachtwagens en landbouwvoertuigen. Hiervoor krijgt de kruising een binnendoor weggetje met een zogeheten agri-sluis. Er moest alleen wel even een boompje aan de kant.

 • Masterclass energiemix

  Tijdens een masterclass krijgt u uitleg over het Energie Transitie Model (ETM). Adviesbureau Over Morgen licht het model toe dat de basis vormt voor de Bronckhorster energiemix voor 2030.

 • Aan de slag met lokale voorwaarden windmolens. Wij horen graag uw mening

  Bronckhorst gaat aan de slag om lokale voorwaarden voor windmolens op te stellen. Onlangs stemde de raad in met een stappenplan om tot die voorwaarden te komen. We willen die stappen zorgvuldig nemen, met betrokkenheid van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Uw mening horen wij dus graag!

 • Kansen voor duurzame energie, denk en praat mee!

  Vervolgstap naar Regionale Energie Strategie (RES). Op 15 december 2020 van 9.00 tot 12.00 uur kunt u deelnemen aan een regionale sessie over kansen voor duurzame energie. Ook u kunt in deze vervolgstap voor de Regionale Energiestrategie Achterhoek uw kennis en kunde online inbrengen.

 • Kunstwerk Haas markeert 15 jaar Bronckhorst

  Dit jaar bestaat de gemeente Bronckhorst 15 jaar. Van festiviteiten is het door corona niet gekomen. Toch wilden b en w het niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. In de zomer kochten we daarom het kunstwerk Haas aan van kunstenaar Albert Kramer. Hij exposeerde in beeldentuin- en galerie De Hulenhof in Zelhem een aantal bijzondere kunstwerken met hazen en deze sprong eruit omdat de haas sprekend lijkt op de haas in ons logo.

 • Controleer kenmerken van uw woning voor juiste WOZ-waarde

  Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning opnieuw bepaald. Het is belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt, omdat hier uw aanslag gemeentelijke belastingen op wordt gebaseerd. Controleer daarom zelf de kenmerken van uw woning! Dat kunt u t/m 30 december 2020 doen via het digitaal loket van GBTwente. Hoe? Dat leest u hier.

 • Achterhoek pakt droogte aan

  Tien Achterhoekse gemeenten, provincie, waterschap, Vitens, diverse natuurorganisaties, LTO Noord en 8RHK-ambassadeurs slaan de handen ineen in de strijd tegen de droogte. Met het plan ‘Doen, delen, doordénken en doorpakken’ willen zij de droogte in de Achterhoek aanpakken.

 • Verslag raadsvergadering 26 november 2020

  Op 26 november 2020 vergaderde de gemeenteraad plaats. Ook dit keer was dat digitaal vanwege corona. Lees dit hele artikel voor een verslag.

 • De raadscommissie vergadert op 10 december 2020

  De raadscommissie vergadert op 10 december vanaf 20.00 uur. In verband met de huidige corona-maatregelen is de raadscommissie digitaal. U kunt deze vergadering live volgen via de pagina "Gemeenteraad'.

 • Ontwerpbestemmingsplannen met diverse aanpassingen vanaf 3 december 2020 ter inzage

  Vanaf 3 december liggen er twee veegplannen (gedurende zes weken) in ontwerp ter inzage. In een zogeheten ‘veegplan’ worden meerdere aanpassingen in een bestemmingsplan gelijktijdig beoordeeld, in procedure gebracht en tenslotte aan de gemeenteraad voorgelegd.

 • NL-Alert controlebericht op 7 december 2020

  Op 7 december rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvangt u op uw mobiel. Met het NL-Alert controlebericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Let op: het NL-Alert controlebericht kan luid binnenkomen als u een koptelefoon of oordopjes gebruikt.

 • Wegafsluiting in verband met snoeiwerkzaamheden

  Wegens snoeiwerkzaamheden sluiten wij in Hengelo van 30 november t/m 4 december 2020 de volgende wegen af:

  • Kremersdijk tussen Veermansweg / Broekweg
  • Broekweg tussen Bronkhorsterstraat / Riefelderdijk
  • Riefelderdijk tussen Schiphorsterstraat / Koningsweg
 • Dienstverlening gemeente in coronatijd

  Alle informatie over de maatregelen die in Nederland gelden vanwege het coronavirus. vindt u op www.rijksoverheid.nl/coronavirus en onze coronapagina. Via onze website en sociale mediakanalen houden wij u steeds op de hoogte van het laatste nieuws en hoe wij hier als gemeente mee om gaan. U bent van harte uitgenodigd om deze kanalen te volgen. Hieronder vindt u de afspraken over hoe wij u in deze periode zo goed mogelijk van dienst proberen te zijn.

 • Aandacht voor een elkaar

  Door corona hebben we op een andere manier contact en dat is voor veel mensen moeilijk. Velen kunnen niet gewoon naar hun werk. We kunnen niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Help elkaar in deze tijd en heb geduld met anderen. Want we hebben elkaar nodig om het vol te houden. Doe mee met #aandachtvoorelkaar en kijk wat u in uw omgeving voor anderen kunt betekenen.

 • Collectieve zorgverzekering via gemeente stopt

  Hebt u een zorgverzekering van Menzis die via de gemeente loopt? Deze collectieve verzekering stopt per 1 januari 2021. U kreeg hier begin oktober 2020 een brief over. Een paar dagen geleden ontving u een tweede brief met uitleg hoe u via www.poliswijzer.nl/bronckhorst zelf een passende zorgverzekering kunt vinden. 

 • Nieuwe ‘woningbouwinitiatieven’ Hoog-Keppel

  De afgelopen maanden zijn er verschillende woningbouwinitiatieven ingediend voor de locaties De Bongerd en gemeentewerf in Hoog- Keppel. De gemeente heeft deze locaties vanaf juli 2020 in de verkoop staan. Alle binnengekomen plannen zijn nu beoordeeld en voor beide locaties is een geschikt plan geselecteerd. Dat betekent dat de gemeente over kan gaan tot de verkoop van beide locaties.

 • Vuurwerk en carbid 2020

  De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt voor de jaarwisseling 2020-2021 eenmalig verboden in verband met de coronasituatie in ons land. Dit om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Vooralsnog is carbidschieten toegestaan met inachtneming van coronamaatregelen die gelden op 31 december 2020. Lees alles op onze pagina 'Vuurwerk en carbid 2020'.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december 2020 verplicht. Datzelfde geldt als u iets op het gemeentehuis komt regelen en ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen vanaf 1 december een mondkapje dragen  Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

 • Wet basisregistratie personen (BRP), wie kan uw gegevens inzien?

  In de Basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van iedereen die woont in de gemeente Bronckhorst. Dit is belangrijke en privacygevoelige informatie die de gemeente zorgvuldig voor u beschermt. Niet iedereen heeft zomaar toegang tot deze gegevens. Hieronder leest u welke gegevens de gemeente van u heeft. Hoe u kunt controleren of deze nog kloppen en wat u kunt doen om deze extra te beschermen.

 • Pilot inburgering vrouwen een succes

  Bronckhorst draait samen met gemeente Berkelland een pilot om vrouwelijke statushouders beter te laten inburgeren in Nederland. De pilot, die door het Rijk wordt gesubsidieerd, werd mogelijk door een motie van Tweede Kamerlid Bente Becker (VVD) in 2018. Daarin gaf ze aan dat de inburgering van statushouders zich ook moet richten op de integratie van vrouwen en hun begeleiding naar werk. De pilot loopt nu ongeveer een jaar en is een groot succes.

 • Beleef duurzaam wonen in Bronckhorst Achterhoekse Duurzame Huizenroute dit jaar digitaal

  In de hele Achterhoek, dus ook in Bronckhorst, zijn verschillende inwoners aan de slag met het besparen van energie. Tijdens de Duurzame Huizenroute openen woningeigenaren ieder jaar de deuren van hun duurzame huis. Dit is een mooie manier om hun ervaringen en tips uit de praktijk te delen met anderen. Dit jaar kan dat vanwege corona helaas niet fysiek. Daarom geven zij deze keer een digitaal kijkje achter de voordeur.

 • Martijn en Quirine uit Hengelo (Gld) winnen verkiezing Duurzaamste Huis van Nederland

  Martijn Bos en Quirine Dekker zijn met hun nul-op-de-meter woning een van de winnaars van de verkiezing van het ‘Duurzaamste Huis van Nederland 2020’. Jaarlijks kiest een deskundige jury namens de Nationale Duurzame Huizen Route in zes categorieën wie het duurzaamste huis van Nederland heeft. In de categorie ‘na 2000, groter dan 175m2’ valt het huis van Martijn en Quirine in de prijzen.

 • Dag van de Ondernemer in #OndernemendBronckhorst

  Wij zijn trots op #OndernemendBronckhorst. Op 20 november 2020 was het de Dag van de Ondernemer in ons land. Afgelopen week bezochten onze accountmanagers Colin & Gert Jan daarom coronaproof verschillende ondernemers in onze gemeente om hen een hart onder de riem te steken of in het zonnetje zetten. De ondernemers die zij bezochten waren aangedragen door de ondernemersverenigingen en industriekringen.

 • Hallo, hoe gaat het met ons?

  Doe mee met de GGD Gezondheidsmeter 2020! Dit najaar voeren alle GGD'en een gezondheidsonderzoek uit: de GGD Gezondheidsmeter 2020. Met de slogan ‘Hallo, hoe gaat het met ons?’ is de GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD NOG) afgelopen september met dit onderzoek gestart. In onze regio hebben bijna 60.000 inwoners een uitnodiging ontvangen om mee te doen. Bent u er daar één van en hebt u nog niet meegedaan? Fijn als u alsnog de vragenlijst invult! Het onderzoek loopt nog tot 18 december 2020.

 • DigiHulplijn helpt u digitaal op weg, bel gratis 0800 15 08

  Onze wereld wordt steeds digitaler. Sinds corona ontmoeten we elkaar zelfs (uitsluitend) digitaal. Maar kunt u eigenlijk wel meedoen met deze ontwikkelingen? En hoe blijft u ook in de digitale wereld veilig? Als u antwoord op deze en andere vragen wilt, kunt u gratis bellen met de DigiHulplijn: 0800 15 08.

 • Ondernemer worden en blijven in Bronckhorst?

  Bent u inwoner en van plan een bedrijf te starten, maar u weet niet waar u moet beginnen? Heeft u advies nodig bij de lopende gang van zaken in uw onderneming, omdat het even wat minder gaat? Dan kunt u bij ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) terecht. Deze organisatie voert voor de meeste gemeenten in de Achterhoek, waaronder Bronckhorst, regelingen voor ondernemers uit.

 • Nieuwe gemeentegids af te halen in de buurt!

  De nieuwe gemeentegids Bronckhorst najaar 2020/2022 is uit. Een kleurrijke en handige wegwijzer voor alle inwoners van de gemeente. De gids wordt niet huis aan huis verspreid, maar u kunt deze afhalen op verschillende punten in Bronckhorst. Tijdens de openingstijden van deze locaties kunt u hier terecht en de gids gratis afhalen.

 • Informatie over het coronavirus

  Op de pagina 'Informatie over het coronavirus' vindt u alle (landelijke) maatregelen op een rij. Ook vindt u hier informatie en regelingen voor ondernemers en verenigingen of leest u wat u zelf kunt doen of beter kunt laten.

 • Wij werken op afspraak

  Gemeente Bronckhorst werkt op afspraak. Vooral nu met coronavirus willen we u en ons hier aan houden. Wij zijn alle werkdagen geopend. Ga naar www.bronckhorst.nl/afspraak. Volg de stappen. Bij de afspraak vindt u ook een lijstje met zaken die u nodig hebt voor de afspraak. Handig! Zo komt u goed voorbereid aan de balie. Geen internet? Bel dan (0575) 75 02 50. Dan maken wij in overleg met u een afspraak. Informatie over het coronavirus en onze dienstverlening vindt u op de pagina 'coronavirus'.

Archief