Komt u in de problemen door de forse stijging van (energie)kosten? Wij bieden u de juiste hulp op maat. Dit doen we extra, boven op de maatregelen van de Rijksoverheid. Hieronder ziet u de regelingen die we aanbieden.

Inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm

Heeft u een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm? Dan heeft u recht op energietoeslag. Heeft u een laag eigen vermogen? Dan zijn er nog meer regelingen voor u van toepassing. Ook kunt u gratis gebruik maken van een energiecoach aan huis die direct helpt met energie besparen.

Energietoeslag aanvragen

Voorzieningen en toeslagen

Vraag direct ondersteuning aan als u in financiële nood zit. Vul het formulier in of loop binnen bij het sociale team in uw buurt. Bellen mag ook (0575) 75 02 50

Vul het formulier in

Deze regelingen bieden wij aan:

Energiecoach

Vanaf 1 november 2022 is er binnen de gemeente een energiecoach om inwoners te helpen. U kunt hier een afspraak mee maken voor een bezoek aan huis. Samen bekijkt u het energieverbruik en de energiekosten. Deze energiecoach gaat meteen aan de slag om energie te besparen zoals het aanbrengen van tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Dit is helemaal gratis.

Bespaartips en subsidies

Huiseigenaren met een laag inkomen (onder 130% van het bijstandsniveau) kunnen gebruik maken van een subsidieregeling voor duurzaamheidsmaatregelen. Hier helpt onze energiecoach bij.

Je kan ook aan de slag om je geldzaken op orde te krijgen én te houden via de gratis online training van Nibud. In deze training krijg je veel handige tips, tools en tests over jouw situatie en houd je grip op je geld.

Inwoners met een inkomen boven 130% van het bijstandsniveau

Is uw energierekening fors gestegen en heeft u moeite om  die extra kosten te betalen? Loop dan binnen bij het  sociale team in uw buurt of maak een afspraak met de energiecoach.

Regeling Rijksoverheid

Vanuit de Rijksoverheid wordt de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aangeboden voor inwoners. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie over deze regeling.

Infographic